Sport

Lavillenie hat méter fölé repült

A portlandi fedettpályás atlétikai világbajnokság első két versenyszámában, rúdugrásban érvényesült a papírforma.

Az orosz doppingbotrány és a sportág vezetését érő folyamatos korrupciós vádak árnyékában szép csendesen elkezdődött a fedettpályás atlétikai világbajnokság. Csütörtök este két hosszúra nyúló versenyszámban, a férfi és a női rúdugrók versenyében hirdettek bajnokot. Sehol sem kellett meglepődnünk.

A francia Renaud Lavillenie, és az amerikai Jennifer Suhr egészen simán hozta a papírformát.

A férfiaknál a franciák olimpiai és világbajnoka tulajdonképpen csak magával versenyzett, első kísérletét 5,75 méteren hajtotta végre, majd a másodikat – amikor már senki nem volt versenyben – 5,90 méteren, így két ugrással győzött. Később 6,02 méteren is átjutott, Egyedül amiatt lehet hiányérzete, hogy nem tudta megdönteni saját, 6,16 méteres világcsúcsát, mivel 6,17-en mindhárom kísérlete rossz volt.

MTI
Jennifer Suhr simán vitte a 490-et Fotó: MTI

A Londonban szintén olimpiai bajnok Suhrt nagyobb csatára késztették, ám végül 4,90 méteres eredményével legyőzte honfitársát, Sandi Morrist, aki ezúttal 4,85-ig jutott. A 33 éves vb-győztes nagyszerű fedettpályás szezont tudhat maga mögött, hiszen korábban 5,03 méterrel új világcsúcsot állított fel.

A világbajnokságon az igazi “nagyüzem” pénteken indul be. A második versenynapon a hat magyarból három, az ötpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi, illetve a gátas Kerekes Gréta és Kozák Luca is pályára lép – magyar idő szerint este, illetve szombat hajnalban.

Portland, fedettpályás atlétikai vb, eredmények

férfi rúdugrás:
1. Renaud Lavillenie (Franciaország) 6,02 m
2. Sam Kendricks (Egyesült Államok) 5,80
3. Piotr Lisek (Lengyelország) 5,75

női rúdugrás:
1. Jennifer Suhr (Egyesült Államok) 4,90 m
2. Sandi Morris (Egyesült Államok) 4,85
3. Jekaterini Sztefanidi (Görögország) 4,80

Eredmények:
 

Ajánlott videó