Sport

Szenzációs: Összetett világbajnoki bronzérmes a magyar gyorskoris

Magyar szenzáció a gyorskorcsolyában.

A szombaton 500 méteren világbajnok Liu Shaolin Sándor, valamint öccse, az 500 méteren bronzérmes, 1500-on ezüstérmes Liu Shaoang is érdekelt volt a szöuli rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság 3000 méteres szuperdöntőjében.

Liu Shaoang az ötödik helyen zárta a finálét, bátyja pedig a hetedik pozícióban. Liu Shaolin ezzel két pontot szerzett az összetett versenyben és összesen 41 pontjának köszönhetően

bronzérmes lett az összetett versenyben. Öccse, aki épp vasárnap ünnepli 18. születésnapját, az előkelő ötödik helyen végzett.

Az összetett vb-címet a kínai Han Tian-ju szerezte meg, az ezüstérem a kanadai Charles Hamliné lett.

Ami a többi magyar egyéni indulót illeti: Knoch Viktor vasárnap 1000 méteren, a Liu testvérekhez hasonlóan, a negyeddöntőig jutott, a táv rangsorában 15. lett, összetettben a 27. helyet szerezte meg az 51 fős mezőnyben.

A nőknél 1000 méteren Bácskai Sára Luca 18., Jászapáti Petra 19. lett, az összetettben előbbi a 18., utóbbi a 23. helyen zárt a 38 korcsolyázót felvonultató mezőnyben.

A férfi váltók fináléjában a magyaroknak a kanadaiakkal, a házigazda dél-koreaiakkal, valamint a kínaiakkal kellett megküzdeniük. Az 5000 méteres viadalon a Liu testvérek, valamint Knoch és Burján Csaba által alkotott csapat szinte végig a negyedik helyen haladt, a kiváló hétvégét záró Liu Shaolinnak a hajrában már nem maradt ereje arra, hogy előzzön. Győztek a kínaiak Kanada és a Koreai Köztársaság előtt.

A magyarok így négy érmet nyertek a vb-n, Liu Shaolin két medálja mellett öccse, Shaoang 1500 méteren ezüst-, 500-on pedig bronzérmet szerzett még szombaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik