Élő Sport

Kézilabda: hazai pályán kapott ki a női válogatott

Nem sikerült az Elek, Martín edzőpáros hazai bemutatkozása.

Kiválóan sikerült Elek Gábor és Ambros Martín bemutatkozása a női kézilabda-válogatott élén. A lengyelek elleni idegenbeli Eb-selejtezőn ugyanis 27-24-re győzni tudott a nemzeti együttes. A két válogatott vasárnap Érden találkozott, ahol már egy döntetlen is azt jelentette volna, hogy a mieink kijutnak a decemberi svédországi kontinenstornára.

A hazaik találkozón jól működött a támadás az első félidőben, sajnos ez a védekezésről nem volt elmondható. Harminc perc játék után így egy góllal (16-17) vezettek a lengyelek. A fordulást követően remekeltek a mieink védekezésben, 11 perc alatt csak egy gólt kaptunk.

Támadásban viszont nem sikerült megismételni az első félidőben látottakat, így nem sikerült lerázni a vendégeket. Folyamatosan javult a védekezésük, támadásban pedig egyre pontosabbak voltak. Az utolsó két percet emberelőnyben játszottuk le, de csak egy gól tudtak lőni -azt is a legvégén- így vereség lett a vége.

Pánikra nincs ok, júniusban kijuthat a válogatott az Eb-re, akkor a gyengébb játékerőt képviselő Szlovákia és Finnország lesz az ellenfél.

 

Eredmény – Kézilabda, női Eb-selejtező, 5. csoport, 4. forduló

Magyarország – Lengyelország 25-26 (16-17)

Hektikus a játék

Labdavesztés itt is, ott is, majd Kiss védte a lerohanás után leadott lövést.

Hétméteres

Gega volt szabálytalan Kováccsal szemben, Triscsuk nem hibázta el a büntetőt.

Zácsik: 2/2

A második lövése is jó, de a vendégek sem tétlenkednek.

Köszöntések

Bíró Blankát és Erdősi Ildikót 25., míg Szucsánszki Zitát 125. válogatottsága alkalmából köszöntötték.

Himnuszok

Előbb a lengyel, majd a magyar.

Olvasói sztorik