Sport

Kibuktak a futók a túlbuzgó margitszigeti rendőrökön

Információnk szerint csak ez okozott riadalmat a margitszigeti futók körében.

Nagy vihart kavart reggeli cikkünk, miszerint a margitszigeti futókat azzal riogatják egy ideje a rendőrök, hogy nem űzhetik tovább kedvenc sportjukat a középső betonúton – ott, ahol csak a 26-os busz jár 20 percenként és néhány kivételezett behajtási engedéllyel rendelkező -, csak a szélső futókörön, mert a KRESZ bünteti az “úttestfutást” és hamarosan bírságolnak majd.

Az a helyzet, hogy a futók megijedtek. Okkal. Most meg megnyugodhatnak, mert kiderült, kacsa az egész, legalábbis fővárosi önkormányzati informátorunk a Budapesti Rendőr-főkapitányságra hivatkozva ezt állítja.

A félreértés abból adódott, hogy a napsütéssel elindult a futószezon és ezzel egy időben a Palatinus-strand felújítása, no meg a 2017-es vizes-világbajnokság munkálatai is felgyorsultak. Így jelentősen megnövekedett a teherforgalom a sziget központi útján. Ott, ahol többnyire az élsportolók, hosszútávfutók, triatlonosok, öttusázók, gyaloglók, de a Suhanj Alapítvány sportolói is végzik nap mint nap edzéseiket.

A szélső futókörön azért nem tudnak edzeni, mert a babakocsit toló párok, a kutyások, a kocogók és a köztük lévő sebességkülönbség nem teszi alkalmassá azt a minőségi munkára. Évtizedek óta használják ezért a központi utat, már akkor is itt végezték az úgynevezett tempófutásokat, amikor a szélső műanyag futókör még álom kategóriába sem tartozott.

A 24.hu fővárosi önkormányzati forrásból úgy értesült, az illetékesek már egyeztetnek. Kiderült, a Margitsziget a XIII. kerületi rendőrkapitányság hatáskörébe tartozik, a pihenni, sportolni vágyók biztonságát az onnan kivezényelt rendőrök védik.

Ők is csak végezték a dolgukat. Meglehet, kissé túlbuzgók voltak, vagy másképp, túlzottan betartatták volna a paragrafusokat az alapvetően pihenőterületként, zöldövezetként használt Margitszigeten.

Ami biztos, információnk szerint tiltani biztosan nem tiltják, de a közeljövőben nem is ajánlják a futást a központi úton.

Hogy ezek után lesz-e március 21-én futódemonstráció, vagy mindenki megnyugszik és lemondják azt a szervezők, azt egyelőre nem tudni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik