Sport

Vértes épphogy lecsúszott a dobogóról az ifjúsági téli olimpián

A Fehérvár AV19 fiatal jégkorongozója, Vértes Nátán is érdekelt volt a Lillehammerben zajló ifjúsági téli olimpia ügyességi számának fináléjában, a magyar hokis a negyedik helyen jutott be a legjobb nyolc közé a döntőbe.

Ott aztán rögvest letette a névjegyét, német és osztrák riválisa után ugyanis román ellenfelét is legyőzte a gyorskorcsolyázás fináléjában (17.16 alatt ért körbe a pályán), ezzel pedig négy pontot szerzett.

A 15 éves Vértes a lövéspontosságban negyedik lett, korcsolyázó képességben és lövőerőben pedig a harmadik. Az utolsó két számnak így holtversenyben az első helyen vágott neki.

A passzpontosság negyeddöntőjében nagyot csatázott német riválisával, úgy tűnt, hogy ő nyerte a szoros küzdelmet. A bírák megtárgyalták a történteket és meglepetésre megbüntették Vértest, így a riválisa jutott tovább a következő körbe, a magyar fiú pedig egyetlen pontot sem kapott.

Az utolsó versenyszámnak, a korongvezetésnek úgy vágtak neki a fiatalok, hogy a román Eduard Casaneanu vezetett a maga 11 pontjával, mögötte pedig négyen is 10 pontosak voltak. Köztük Vértes is.

Vértes Nátán aztán kikapott a korongvezetés negyeddöntőjében, így egy pontot szerzett, azaz kiszállt az aranyéremért folytatott küzdelemből. Végül a dobogóról is lecsúszott, negyedik lett, sajnos ennyit számított, hogy korábban nullázott.

Az aranyérem Casaneanué lett, a szlovák Sebastian Cederle végzett a második, a német Erik Betzold pedig a harmadik helyen. (Nyitókép: mob.hu)

Végeredmény – jégkorongos ügyességi verseny

1. Eduard Casaneanu (Románia)
2. Sebastian Cederle (Szlovákia)
3. Erik Betzold (Németország)
4. Vértes Nátán (Magyarország)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik