Élő Sport

Végletekig kiélezett csatában kapott ki a magyar hokiválogatott, oda az olimpia

A magyar és a lengyel jégkorong-válogatott vasárnapi mérkőzése döntött arról, hogy melyik együttes jut tovább a budapesti olimpiai selejtezőtornáról. Kis híján hazai góllal indult a meccs,

Sofron szólóját azonban nagy bravúrral fogta a később a találkozó hősévé váló Odrobny kapus.

A folytatásban is a magyar csapat akarata érvényesült, azonban hiába a majdnem háromszor annyi kapura lövés, nem sikerült megszerezni a vezetést.

A második játékrész kezdetén kissé beragadtunk az öltözőbe, ezt azonban nem tudták kihasználni a lengyelek. A 32. percben Benk előtt adódott ziccer, ám ő sem tudott túljárni Odrobny eszén.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A harmadik felvonás volt a legkiegyenlítettebb. A lengyelek ráadásul talán valamivel veszélyesebbek voltak, ütöttek egy kapuvasat is és Rajnának is be kellett mutatnia egy nagy bravúrt. A győztes gól azonban Sofron ütőjében volt, de közeli lövését védte az ihletett formában játszó Odrobny.

A hosszabbításban emberelőnyben is voltunk, de nem sikerült kihasználni. Lepörgött az öt perc, jöhettek a rávezetések, és

egyedül Zapala tudott a kapuba találni, ezzel nyertek a lengyelek.

Lengyelország tehát készülhet a 2018-as téli olimpia következő selejtezőjére, a magyar válogatott pedig a második helyen zárta a budapesti tornát.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, nem kérhet ennél többet játékosaitól, akiknek még a hosszabbításban is volt helyzetük.

Fájó, hogy egy büntető döntött, nem mondhatom, hogy nem érdemeltünk győzelmet. Három meccsen egy gólt kaptunk rendes játékidőben, de ez sem volt elég

– mondta a szakvezető.

Eredmény – olimpiai selejtező, Budapest, 3. forduló

Magyarország – Lengyelország 0-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0) – rávezetésekkel: 0-1

A torna végeredménye: 1. Lengyelország 8 pont, 2. Magyarország 7, 3. Észtország 3, 4. Litvánia 0

Olvasói sztorik