Sport

NFL-ből vettek mintát a női kézilabda-válogatott új kapitányai

24.hu
24.hu

2016. 02. 09. 10:06

Kimondottan érdekes, újszerű munkamegosztást választott Elek Gábor és Ambros Martín.

A múlt hét kedden kinevezett magyar és a spanyol szakvezető hétfőn hirdetett először keretet a két márciusi Európa-bajnoki selejtezőre, ezzel kapcsolatban pedig Elek Gábor az M4 Sport7fő című hétfői műsorában elmondta, hogy a névsor véglegesítését vasárnap négy és fél órás egyeztetés előzte meg, amelyen kapitánytársa, Ambros Martín mellett a stáb másik két tagja, Siti Beáta és Pálinger Katalin is részt vett.

“Lefektettük az alapokat, bő keretet hirdettünk. Úgy gondolom, hasonlóképpen látjuk ezt a négy hónapot és az ebben rejlő lehetőségeket”

– magyarázta az FTC trénere. A két szakember már a munkamegosztásról is egyeztetett, ami kimondottan érdekes:

Ambros Martín a védekezésért, Elek Gábor a támadójátékért felel majd.

Meglehet, a két szakember ezt a fajta munkamegosztást az NFL-ből kölcsönözte, ugyanis leginkább az amerikai futballban honos, hogy külön-külön szakember felel a két csapatrész teljesítményéért.

Elek hangsúlyozta: az első válogatott összetartás után sorra kerülő Győr-Ferencváros bajnoki rangadó témáját félretették. Úgy fogalmazott, a követkő négy hónapban a magyar női kézilabdázás érdekeit fogják szolgálni.

“Nem tudok olyan szituációt mondani, amikor súrlódás lett volna a két csapat között, a játékosok is kiváló viszonyban vannak egymással. Amióta Ambros Magyarországon van, szintén kiváló kapcsolatban vagyunk egymással”

– mondta Elek a műsorban.

A magyar válogatott a szlovákok és a finnek legyőzésével két forduló után vezeti Európa-bajnoki selejtezőcsoportját, kijutását pedig március 9-én és 13-án bebiztosíthatja. Legközelebb kétszer is azzal a lengyel csapattal találkozunk, akik hozzánk hasonlóan százszázalékosak és a decemberi világbajnokság nyolcaddöntőjében legyőztek minket, ergo miattuk maradtunk le a riói olimpiáról.

“A világbajnokság után óriási dolog lenne, ha kétszer le tudnánk győzni a lengyel válogatottat. Kevés idő áll rendelkezésünkre az első mérkőzés előtt. Semmilyen csodát nem ígérünk, viszont dolgozni fogunk és mindent megteszünk, hogy sikeresek legyünk. Célokról egyelőre nem nagyon esett szó, de az Európa-bajnoki kijutás kötelező”

– hangsúlyozta Elek, aki hozzátette, hosszú távon nem működőképes, hogy ketten irányítsák a válogatottat, de rövid távon nagyon eredményes lehet a munkakapcsolatuk.

“Nem vagyunk varázslók, nem tudunk egy-két hét alatt csodát tenni, így azt gondolom, hogy a bizalom kiépítése élvez prioritást, és fontos, hogy némileg megváltoztassuk a játékosok mentalitását”

– adott bizonyságot realitásérzékéről és az előttük álló feladatokról Ambros Martín

A válogatott keret és a márciusi Eb-selejtezős program:

3. forduló, március 9., Koszalin:
Lengyelország-Magyarország
4. forduló, március 13., Érd:
Magyarország-Lengyelország
A csoport állása:
1. Magyarország 4 pont (70-44),
2. Lengyelország 4 (52-33),
3. Szlovákia 0 (40-55),
4. Finnország 0 (37-67)
Az 5. és 6. fordulót júniusban rendezik, a magyar válogatott akkor Szlovákiában szerepel, majd Finnországot fogadja.

A válogatott bő kerete:

Kapusok: Bíró Blanka (Ipress Center Vác), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO KC), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC)

Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Nikolett (Mosonmagyaróvári KC SE), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Németh Csilla (Siófok KC)

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Győri Audi ETO KC)

Beállók: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Dakos Noémi (MTK Budapest), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria),

Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi KKA), Walfisch Mercédesz (EUbility Group Békéscsabai ENKSE), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok KC), Hársfalvi Júlia (Győri Audi ETO KC), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.