Sport

Schmitt Pál igazgatósági tag lett a 250 milliós olimpia-előkészítő cégnél

A sikeres pályázat előkészítésére 50-50 százalékos tulajdonban hozott létre vállalkozást a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság.

Budapest is megpályázta a 2024-es olimpia megrendezésének jogát. A sikeres pályázat előkészítésére 50-50 százalékos tulajdonban hozott létre vállalkozást a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság. A MOB tiszteletbeli elnöke, Schmitt Pál igazgatósági tag lett a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. néven futó vállalkozásnál, amely 250 millió forintos alaptőkével lett létrehozva.

Tarlós István főpolgármester által a közgyűlésnek címzett előterjesztésből kiderül: a cég alaptőkén felüli forrásait a központi költségvetés finanszírozza majd. A társaság szervez minden pályázattal kapcsolatos tevékenységet és irányítja az olimpiarendezés népszerűsítését szolgáló hazai és nemzetközi kommunikációs kampányt.

A Budapest 2024 NZrt. vezetője Schneller Márton Domokos és Fürjes Balázs a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja két irányítója lesz, az igazgatóságban rajtuk és Schmitten kívül helyet kapott Bienerth Gusztáv, aki az FTC igazgatósági tagja is. A vállalkozást erősíti majd Csörgits Lajos Imre, a Borkai-vezette Győr aljegyzője.

A felügyelőbizottságban helyet kapott mások mellett Szabó Bence vívó olimpikon, a MOB főtitkára, valamint a MOB – amúgy szintén győri – főtanácsadója, Sipos Gertrúd.

A cég határozott ideig, 2017 végéig működik majd – írja a blog.atlatszo.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik