Sport
mocsai lajos (mocsai lajos)

Ma kiederül, mit ér Mocsai Lajos véleménye a magyar kézilabdában

Kálnoki Kis Attila
Kálnoki Kis Attila

rovatvezető. 2016. 02. 02. 10:07

Az egykori szövetségi kapitány, a Testnevelési  Egyetem rektora konkrét nevet és megoldás ajánlott a szövetségnek a női és a férfi válogatott irányítását illetően.

Kedden 11 órától ülésezik a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége. Azt tárgyalják meg, mi legyen a kínos, történelmi kudarccal záródó női vb és férfi Eb következménye. Az elnökség döntését 14 órakor sajtótájékoztató keretében hozza nyilvánosságra.

Talán éppen ezért kicsit furcsa, hogy Mocsai Lajos, aki amúgy a szövetség tiszteletbeli elnöke is a Sport TV hétfői Harmadik Félidő című műsorában ezt megelőzően egyrészt értékelte a kialakult helyzetet, de rögtön megfogalmazta azt is, ő mit csinálna. Megjegyzendő, Mocsai Lajosnak szavazati joga nincs a kérdésben, csak tanácsot adhat.

A szakember három fő problémát emelt ki a férfiak lengyelországi Eb- kudarcával kapcsolatban:

Ha az NBI-ben játszó játékosok nemzetközileg nem felelnek meg, hiszen európai kupacsapataink (a Veszprémet és a Szegedet leszámítva) elvéreztek, ez gyakorlatilag azt mutatja, hogy az a játékosállomány alkalmatlan a világ élvonalával való küzdelemre. A kapitánynak azt a játékrendszerét, amiben önmaga zsenialitásából indult ki, azt ezzel a magyar játékosállománnyal nem lehet megvalósítani, ez a stratégia hibás megválasztása. Az én véleményem most az, hogy csak akkor szabad Dujshebaevnek tovább csinálnia, ha feladja a klubmunkáját, és idejön teljes ambícióval a magyar nemzeti válogatotthoz” 

– fogalmazott Mocsai Lajos , majd elmondta a megoldást is:

„A járható út az, ami Németországban is, hogy az ott lévő játékosok az első osztályban meghatározóak. Tehát a BL-csapataink mögötti magyar csapatoknál meg kell határoznunk, hogy a magyar játékosok milyen arányban vesznek részt a nagy küzdelmekben”

– folytatta az egykori kapitány.

A szövetség kedden arról is dönthet, ki veszi át a női válogatott irányítását. Természetesen Mocsainak erről is volt véleménye.

 „Azt gondolom, hogy két fázisban kell gondolkodnunk. Az első, hogy van most négy mérkőzésünk, ami kedvező helyzetben találja a női válogatottat. Én személy szerint arra a fiatal edzőre tennék javaslatot, aki a legtöbb játékost adja a válogatottba. Hallottam Elek Gábort a rádióban, de azt gondolom, erre az ideiglenes feladatra mindenképpen fel kellene őt kérni, és egy tehetséges fiatal magyar edzővel együtt dolgozva meg fogják oldani”

– mondta a női válogatottal olimpiai ezüstérmet szerző szakember.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.