Sport

Dujshebaev: Az olimpiai játékokra való kijutás álom és nem realitás

Mikler Roland szerint fantasztikus fejlődést mutatott a csapat.

Amint arról már beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott kétgólos vereséget szenvedett Spanyolországtól, így nagyon távol került az olimpiai selejtezős tornától. A találkozó után Talant Dujshebaev szövetségi kapitány valamint három játékos, Nagy László, Nagy Kornél és Mikler Roland értékelte az összecsapást.

Vesztes mérkőzés után mindig nehéz megszólalni. Ma volt az utolsó lehetőségünk, ettől a pillanattól kezdve az olimpiai játékokra való kijutás álom és nem realitás. Három napot pihentünk, ráadásul a svédek utánunk játszanak, így nem hivatkozhatunk fáradtságra. Fel kell készülnünk, harcolni, küzdeni, és meg kell nyernünk a svédek elleni mérkőzést

– értékelt Talant Dujshebaev szövetségi kapitány. Hozzátette, amíg az alapvető dolgokat nem tudják megtenni, vagy csak nehezen, addig felesleges taktikáról beszélni.

A válogatott csapatkapitánya, a kilenc kísérletéből kilenc gólt szerző Nagy László szerint érettebb teljesítményt nyújtottak, mint a korábbi találkozókon.

Örültem volna, ha az elmúlt két meccsen is így mentünk volna ki a pályára. A svédek ellen is ugyanígy menni kell előre

– nyilatkozta a mezőny legjobbjának választott Nagy László.

Nagy Kornél szerint jobb játékot nyújtottak, mint az előző mérkőzéseken, de ezúttal ez is kevés volt.

Előreléptünk a taktikai elemekben támadásban mindenképp, de jó kapusteljesítménnyel védekezésben is végig pariban voltunk. Nincs szégyellnivalónk, holnap ugyanilyen játékkal szeretnénk kijönni.

Mikler Roland úgy fogalmazott, az a legnagyobb probléma, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben, kiélezett mérkőzésre hagyták a döntést.

Több extrát szerettem volna hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Szerintem fantasztikus fejlődést mutatott a csapat, jól és kreatívan játszottunk.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik