Sport
Doha, 2014. december 1.
A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) által közreadott képen Hosszú Katinka világbajnok úszó az év legjobb nõi úszójának járó elismeréssel, mellette Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke (b) és Shane Tusup, az úszónõ férje és edzõje a nemzetközi sportági szövetség, a FINA díjátadó gálaestjén a dohai Grand Hyatt szálló báltermében 2014. december 1-jén.
MTI Fotó: Músz / Szaka József

Gyárfás szerint értelmetlen a Hosszú Katinkával vívott szópárbaj

24.hu
24.hu

2016. 01. 05. 15:52

Gyárfás Tamás azt szeretné, hogy végre nyugodt, egészséges légkörben készüljenek az úszók az előttük álló nagy feladatokra, különös tekintettel a riói olimpiára.
Korábban a témában:

Ennek elősegítésére a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke – amint azt az MTI megkeresésére kedden közölte – mind a maga, mind a szövetség részéről mindent elkövet.

Gyárfás reagálását megelőzően a világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka december 22-i sajtótájékoztatóján több kérdésben is bírálta a szövetséget, hiányolva a megfelelő szakmai háttér biztosítását, leszögezve ugyanakkor, hogy észrevételeit nem a MÚSZ elleni támadásnak szánja.

Kiss László szövetségi kapitány ugyanakkor hétfőn az MTI-nek nyilatkozva arról panaszkodott, hogy nem tud egyeztetni Hosszú Katinkával sem az úszó kéréseit illetően, sem például a következő időszakban esedékes edzőtáborozásokról, mert hetek óta hiába keresi telefonon, képtelen a versenyzőt elérni.

Határozott véleményem, hogy a megoldást meg lehet találni, ha valamennyi érdekelt ennek szellemében jár el. Értelmetlen és semmilyen szempontból nem előrevivő, ha oda-vissza repkednek az állítások és viszontválaszok

– szögezte le kedden Gyárfás Tamás. Hozzátette, hogy egyetért Hosszú Katinka decemberi véleményével, mely szerint a párbeszéd a megoldás.

Budapest, 2015. október 19.
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye, a Dagály Úszóaréna építési munkálatairól tartott sajtótájékoztatón 2015. október 19-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Fotó: MTI

Mind Kiss László szövetségi kapitány, mind Hargitay András utánpótlás-kapitány és a MÚSZ valamennyi munkatársa hasonlóképpen gondolkodik

– mondta a sportági szövetség első embere.

A MÚSZ elnöke nyomatékosította, azért szokatlan és különös a kialakult szópárbaj, mert a magyar úszósport eredményei világszínvonalúak, amit nem pusztán a kazanyi világbajnokság három aranya, három ezüstje, négy bronza, és a netanyai Eb pazar éremtermése, a tizenegy arany, három ezüst, egy bronz igazol.

Hanem az a hamarosan megjelenő hír is, mely szerint az esztendő legjobbjainak névsorában a női úszók között Hosszú Katinka, a férfiak között pedig Cseh László szerepel az úszók legjobbjaként, azaz két magyar került a kontinens trónjára.

A világszövetség, a FINA pedig január 31-én a Budapesten zajló ünnepi gáláján jelenti be hivatalosan, hogy kik érdemelték ki az év legjobbjai címeket – fűzte hozzá.

Bár a FINA-vezetők által már ismert eredményt nem szabad közzétenni, annyit elmondhatok, ott sem lesz okunk a szégyenkezésre

– közölte Gyárfás Tamás.

Netánja, 2015. december 4.
Hosszú Katinka, miután megnyerte a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság nõi 100 méteres vegyesúszásának döntõjét 2015. december 4-én. (MTI/EPA/Abir Szultan)
Fotó: MTI

Kiss László hétfői nyilatkozatában Hosszú felvetéseire kitérve többek között elmondta, hogy tudomása szerint a januárban átadandó Tüskecsarnokban beszerelik majd a szövetség által a hollandoktól megrendelt 73 millió forintos víz alatti kamerarendszert, amely segít az úszóknak a technika elemzésében. Amellett a Komjádi uszodában is rendelkezésére áll Hosszú Katinkának a kért külön helyiség – tudatta Kiss László. Ezt kiegészítette azzal, hogy Hosszúnak a sajtótájékoztatón elhangzott panaszát – amely szerint kénytelen volt a medence partján átöltözni – nem érti, hiszen ő maga már jóval korábban átadta neki a Komjádiban levő sportorvosi szoba kulcsát.

Mi mindenkor mindent megteszünk, hogy a lehető legtökéletesebben felkészülhessen az olimpiára, de úgy nehéz ilyen kérdésekben dűlőre jutni, ha – bár Katinka a sajtótájékoztatóján a párbeszédet ösztönözte – a megbeszélésektől elzárkózik

– nyilatkozta hétfőn a kapitány.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.