Sport

Kialakult a rájátszás mezőnye az NFL-ben

tom brady (tom brady)
tom brady (tom brady)
Volt csapatát tréfálta meg a Buffalo edzője, megint kikaptak Bradyék.

A New York Jets kikapott, a Pittsburgh Steelers viszont nyert az alapszakasz zárófordulójában, így – utolsóként – utóbbi jutott be az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásába.

Az Amerikai-főcsoport (AFC) hatodik playoff-helye a Jets kezében volt, miután a múlt héten legyőzte a New England Patriotsot, a Steelers pedig kikapott a Baltimore Ravenstől. A New York-iaknak a rájátszáshoz meg kellett volna verniük a Buffalo Billst vasárnap, ám irányítójuk, Ryan Fitzpatrick a csapat utolsó három támadása során eladta a labdát, így 22-17-re kikaptak.

A meccs érdekessége, hogy a Jets vesztét az a Buffalo okozta, melynek edzője az egy éve éppen New Yorktól menesztett Rex Ryan. A Pittsburgh a papírformának megfelelően könnyedén verte a Cleveland Brownst.

Az utolsó játéknapon folytatódott a címvédő New England rossz sorozata: Tom Bradyék 20-10-re kikaptak a Miami Dolphinstól. A Patriots első tíz meccsét megnyerte a szezonban, ám utolsó hat találkozójából négyet elveszített, így végül az AFC első helyét sem tudta megszerezni, mivel a Denver Broncos – a San Diego Chargers legyőzésével – megelőzte.

A rájátszás szombaton kezdődik az úgynevezett wild card-körrel, melyben a két főcsoport első két-két kiemeltje nem lép pályára.

Az NFL rájátszásába jutott csapatok (a kiemelés sorrendjében)

AFC: Denver Broncos, New England Patriots, Cincinnati Bengals, Houston Texans, Kansas City Chiefs, Pittsburgh Steelers

NFC: Carolina Panthers, Arizona Cardinals, Minnesota Vikings, Washinton Redkins, Green Bay Packers, Seattle Seahawks,

A wild card kör párosítása:
szombat:
Houston Texans-Kansas City 22.20
vasárnap:
Cincinnati Bengals-Pittsburgh Steelers 2.15
Minnesota Vikings-Seattle Seahawks 19.05
Washington Redskins-Green Bay Packers 22.40

Ajánlott videó

Olvasói sztorik