Sport

Hatalmas Bruins-zakó a Winter Classicon

Két bravúros gólt is szerzett a Montreal a nyitott pályás mérkőzésen.

A Montreal Canadiens 5-1-re legyőzte a vendéglátó Boston Bruins csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hagyományos újévi, nyitott pályás mérkőzésén, az úgynevezett Winter Classicon.

A Boston vonzáskörzetében fekvő Gillette Stadionban csaknem 66 ezer néző várta fagyoskodva a két nagy múltú klub nyitott pályás összecsapását.

Rögtön az elején Desharnais a levegőből ütötte Rask kapujába a pakkot, és az első harmad is a Montreal fölényét hozta. A második játékrész elején Byron közelről növelte a különbséget. Még a szünet előtt Pacioretty bravúros mozdulattal, a levegőből passzolt a sérülése után visszatérő Gallagher elé, aki úgy talált be, hogy a pakk nem esett le a jégre. Hokiban ritka, hogy a korongot a levegőben megütve szereznek gólt, most a Canadiens kétszer is így volt eredményes.

A záró játékrészben Beleskey nyúlt bele egy távoli lövésbe, és szépített, ám Pacioretty gólra váltott egy kontrát. A hajrában Eller és Hayes verekedett, a végén pedig Byron a kapuvasról kipattanót vágta a kapuba, beállítva az 5-1-es végeredményt.

Sikerével a kanadai együttes csoportjában az élre ugrott.

Eredmény – NHL, alapszakasz

Boston Bruins – Montreal Canadiens 1-5
Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 2-1 – büntetők után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik