Sport

Berki Krisztián nem adja fel, célja az újabb olimpiai érem

Egy új, nagyon erős gyakorlattal készül London olimpiai bajnoka.

A Londonban olimpiai bajnoki címet szerző tornász, Berki Krisztián számára nem sikerült jól a glasgow-i világbajnokság. Lólengésben nem sikerült bejutnia a döntőbe, ami azt jelenti, hogy nem lehet ott a jövő évi riói olimpián. Berki a Telekom Sporthír Szolgálatnak beszélt a terveiről, valamint a vb-t követő időszakról – írja az NSO.

Miután nem jutott fináléba Glasgowban, már a skót városban döntött a hogyan továbbról.

Valójában már ott a világbajnokságon – miközben a döntő harmadik számú tartalékjaként még megpróbáltam a fűszálba kapaszkodni – elhatároztam, hogy így, mondhatni dolgavégezetlenül nem zárhatom le a pályafutásomat. Még ha harmincesztendősen, olimpiai aranyérmesként, háromszoros világ- és hatszoros Eb-győztesként az sem lenne szégyen. Ahogy a döntősök szereplését néztem, arra jutottam, hogy teljesen egészségesen, nem fájó vállal, és nem is egy újabb sérülés veszélyének lappangó tudatával, tartani tudtam volna a lépést a mezőnnyel. És nemcsak a helyezettekkel, hanem az érmesekkel is.

Berki őszintén beszélt arról is, hogy a kudarcot követően a felesége és kislánya segítette át a nehéz időszakon, és mindig mosolyt csaltak az arcára.

Marcsi, a feleségem és Lia, a kislányom az én támaszaim, és ez a jó érzés ilyenkor karácsonykor még inkább megdobogtatja a szívemet. Tudom, hogy a jövőben is erős hátországot jelentenek majd a számomra, és ők lesznek az első számú szurkolóim is.

A terveiről is beszélt, amelyben elmondta, hogy szépen fokozatosan szeretne felépíteni egy nagyon erős gyakorlatot. Lehet, hogy ez a jövő évi kontinensviadalra nem lesz tökéletes, de reméli, hogy a 2017-es montreali vb-re már igen, ahol szeretne érmet nyerni.

A tornász hozzátette, hogy szeretne ott lenni a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon. Mint mondta, a sportágban vannak még harminc feletti versenynők, így ő is megadja magának az esélyt. A pályafutását az öt év múlva sorra kerülő olimpián akarja lezárni, lehetőleg szépen és eredményesen.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik