Sport

Miklós Edit a szezon során először az első tízben

Az idei mindkét lesikló futamot megnyerő Lindsey Vonn pont nélkül zárt.

Szombat délelőtt rendezték a franciaországi Val d’Isere-ben a szezon harmadik lesikló versenyét az alpesi sí világkupa idei szezonjában. A szakág idei két futamát egyaránt Lindsey Vonn nyerte, a mezőny egyetlen magyar versenyzője, Miklós Edit 18 pontot szerzett a két Lake Louise-i viadalon.

A lesiklásban a tavalyi Szocsi olimpián a hetedik helyen végző magyar versenyző az 52 fős mezőnyből a kilencedikként teljesíthette a pályát. Edit gyengébb kezdés után végül 37 századdal érkezett meg az akkor még éllovas Corinne Suter mögé a harmadik helyre, de az igazán nagyok még hátra voltak.

A verseny legnagyobb favoritja, Lindsey Vonn kiesett, így a remek formában lévő svájci Lara Gut nyerte meg a versenyt honfitársa Fabienne Suter, és a kanadai Larisa Yurkiw előtt.

Miklós Editet végül nyolcan előzték meg, így az idei szezon eddigi legjobb teljesítményt nyújtva a kilencedik helyen fejezte be a viadalt.

A magyar versenyző harmadik alkalommal jutott a legjobb tíz közé a világkupában. Eddig legjobbja egy harmadik hely (St. Moritz) és egy ötödik pozíció volt (Crans Montana).

Eredmény – Alpesi sí, lesiklás, Val d’Isere

1. Lara Gut (svájci) 1:44.51
2. Fabienne Suter (svájci) + 0.16 mp
3. Larisa Yurkiw (kanadai) + 0.41 mp

9. Miklós Edit (magyar) + 0.94 mp

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik