Sport

Elnökségi tag lett Nagy László a Veszprémnél

Új vezetéssel, megújult szervezeti keretek között, de változatlan célokkal vág neki a 2016-os évnek a Veszprém Kézilabda Egyesület.

A megüresedett elnöki posztot – amint arról a klub közleményben tájékoztatta az MTI-t – Szabó János, a Magyar Telekom pénzügyi vezérigazgató-helyettese tölti be.

A szombati rendkívüli közgyűlés döntése nyomán bekerült az elnökségbe Nagy László, az MVM Veszprém csapatkapitánya.

Társelnökként továbbra is Kálomista Gábor tevékenykedik majd, míg az új főtitkár Fazekas Zsolt lett. Az elnökség tagjai még Eppel János, Erdei Tamás, Csermely Péter, Hajnal Csaba és Csoknyai István.

A klub tulajdonában lévő és a csapatot működtető Veszprémi Kézilabda Zrt-ben is történtek változások. A felügyelőbizottságba beválasztották az új elnököt, Szabó Jánost, továbbá Talabér Mártát és a veszprémi önkormányzat részéről Porga Gyula polgármestert.

Mivel Veszprém önkormányzata a gazdasági társaság 10 százalékos tulajdonosává válik, a közgyűlés létrehozta a részvénytársaság igazgatóságát is. Az ötfős igazgatóság tagja: Óvádi Péter, Kálomista Gábor vezérigazgató, Mihalovits Péter, Lakatos Antal és Várhegyi Attila.

A legeredményesebb magyar kézilabdaklub célja változatlan: megnyerni a magyar bajnokságot és kupát, valamint a SEHA Ligát, továbbá bejutni a BL Final Fourba, azaz a négyes kölni döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik