Sport

Ifj. Ocskay Gábort beválasztották a Hírességek Csarnokába

Posztumusz ifjabb Ocskay Gábor is bekerült a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) Hírességek Csarnokának tagjai közé.

Az IIHF csütörtökön tette közzé a 2016-os listán szereplők nevét. A bejelentés szerint a néhai magyar kiválóság mellett olyan hokisokat és edzőket választottak be, mint Peter Bondra, Szergej Fjodorov, Valerij Kamenszkij, Ville Peltonen, továbbá Pat Quinn és Ben Smith.

A sportág nagyjait tömörítő sportági Hall of Fame-nek eddig két magyar tagja volt Pásztor György és Schell László személyében.

René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke személyesen hívott fel, amikor kiderült, hogy Gábor fiamat jelölik a díjra. Azt, hogy bekerült a Hírességek Csarnokába, most tudtam meg

– nyilatkozta idősebb Ocskay Gábor az MTI-nek. Elmondta, hogy fia számára szent volt a sport, a munka és a játék iránti alázat.

“Szerencsém volt, mert a fiam a saját teljesítményével, odaadásával vívta ki az elismerést. Egy édesapa, egy család és a teljes magyar jégkorong-társadalom számára óriási megtiszteltetés, hogy beválasztották őt a Hírességek Csarnokába” – mondta az édesapa. Úgy fogalmazott, hogy fia nagy űrt hagyott maga mögött, ugyanakkor – tette hozzá – már öt éve működik a nevét viselő akadémia, amely a tehetségek útját egyengeti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik