Sport

Nem bírt Ukrajnával a futsalválogatott

Nemzeti együttesünk 5-3-ra kikapott az ukrán csapattól a győri világbajnoki selejtezőtorna vasárnapi játéknapján, így második helyen zárta csoportját.

A remek játékot hozó mérkőzésen – amelynek eredményétől függetlenül a magyar együttes már továbbjutott a rájátszásba – hamar hátrányba került a házigazda, ám Dróth Zoltán büntetőjével gyorsan egyenlített. Nem sokkal később emberelőnyhöz jutott a magyar válogatott, ám nem tudta kihasználni a két perces “fórt”.

A kiegyenlített játékot hozó első félidő hajrájában újra villantak az ukránok, így 2-1-es vendégelőnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.A második félidő elején egy szerencsés találattal növelte előnyét az ukrán együttes. A magyar csapat nem adta fel, nagy nyomást helyezett ellenfelére, ez Hosszú Ádám lövését követően góllá is érett. Ezt követően is nagy erőkkel támadtak a hazaiak, de hat perccel a vége előtt egy szerencsétlen kapusmozdulat új24ra kétgólos ukrán előnyt eredményezett.

Horváth Norbert találatával ismét egyre csökkent a különbség, ám egy kényszerű szabálytalanság ukrán büntetőt eredményezett, amely végleg eldöntötte a találkozó és a csoportelsőség kérdését.

A másik vasárnapi találkozón a belga együttes 4-0-ra verte az angol csapatot.

Eredmény – Futsal vb-selejtező, (Győr), 3. forduló:

Magyarország-Ukrajna 3-5 (1-2)
gólszerzők: Dróth (5., büntetőből), Hosszú (30.), Horváth (37.) illetve Gricina (3.), Ovszjannyikov (19., 35.), Zsurba (22.), Valenko (38., büntetőből)
kiállítva: Rábl (38.), illetve Gricina (6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik