Sport

Ketrecharc: az ír Conor McGregor kiütötte a verhetetlent

Az MMA pehelysúlyú bajnoka, José Aldo, nem kevesebb, mint a tíz évig volt veretlen. Szombat este belenézett egy kőkemény balosba.

Hol máshol, mint Las Vegasban bunyózott egymással a brazil bajnok és kihívója, a szépen tetovált az ír legény. A tét sem volt kicsi, ugyanis az Ultimate Fighting Championship 65 kilós, pehelysúlyú bajnoki címéről döntött az a mérkőzés. A találkozót több, mint egy éves bevezető kampány előzte meg. Ehhez képest írd és mondd, 13 másodpercig tartott. Ime:

Az ír Conor McGregor kihívóként azt a brazil José Aldót vágta ennyi idő után állcsúcson, aki amióta létezik a szabad harcművészetben pehelysúlyú kategória, azaz bő tíz éve, azóta veretlen, mi több, vezette a súlycsoportól független ranglistát is.

Az ír harcost érhetően nem viselte meg túlzottan a küzdelem, így már-már buddhista filozofikus magasságokba emelkedve reagált a ringszpíker kiütést firtató kérdésére:

Az erőnél fontosabb az időzítés

– mondta. José Aldo természetesen a mérkőzés után rögvest visszavágót követelt. Kérdés, az UFC-nek mikorra sikerül ezt összehozni.

Az MGM Grand szombat esti második címmeccsén Cris Weidman középsúlyú címvédő mérkőzött Luke Rockholddal.

Egy mögé kerüléses leszorítás Rockhold rácsücsült ellenfelére és péppé verte a fejét.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik