Sport

A Fidesz veszélybe sodorhatja a magyar sportolókat

24.hu
24.hu

2015. 12. 11. 13:00

Veszélybe került a magyar sportolók riói nevezése, miután a Kúria jogerős döntésében nemrég kimondta: a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztségviselőit jogsértően választották meg, így a szervezet ma is törvénytelenül működik. Márpedig, ha illegitim testület nevezi a magyar sportolókat, a nevezést megkérdőjelezhetik – olvasható Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes és Bárándy Gergely, a Törvényalkotási bizottság alelnökének közös közleményében.

Így folytatódik: a Fidesz ahelyett, hogy ennek a botrányos helyzetnek az érdemi megoldására tenne javaslatot, egy olyan új jogi szabályozást javasol, ami azt a konkrét bírósági eljárást szüntetné meg, amelyben a jogsértően megválasztott MOB határozatainak érvénytelenségéről születne döntés. Ez amellett, hogy súlyos jogállami problémát jelent – hiszen a jogalkotók nem avatkozhatnak be konkrét bírósági eljárásokba – érdemben nem old meg semmit.

Az MSZP követeli, hogy a Fidesz párttársuknak, a MOB jogsértően megválasztott elnökének védelme érdekében ne veszélyeztesse a magyar sportolók olimpiai szereplését, hanem a leggyorsabban tegyen rendet a MOB-ban! Minthogy sikeres olimpiai szereplésünk nemzeti érdek, az MSZP kész részt venni egy érdemi megoldást kínáló jogalkotási eljárásban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young desperate man in casual clothes abandoned lost in depression sitting on ground street concrete stairs alone suffering emotional pain, sadness, looking sick in grunge lighting
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.