Sport

Újabb kanadait “igazolt” a hokiválogatott

Megkapta a magyar állampolgárságot Jesse Dudas, a magyar bajnok DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatának kanadai játékosa.

Állampolgársági eskütételi ünnepséget rendeztek csütörtökön reggel a miskolci polgármesteri hivatalban. Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere előtt mondták el esküjüket és fogadalmukat mindazok, akik sikeresen mentek keresztül az állampolgársági eljáráson. Köztük volt a DVTK Jegesmedvék játékosa is, aki így megszerezte a magyar állampolgárságot – számolt be a miskolcijegesmedve.hu.

Dudas csütörtöki eskütételével elhárult az utolsó akadály, hogy a hátvéd szerepelhessen a magyar válogatottban a jövő évi világbajnokságon és az olimpiai kvalifikációs tornán is. Persze, csak ha Rich Chernomaz szövetségi kapitány számít rá.

A 27 esztendős játékos tavaly nyáron érkezett a miskolci együtteshez, amellyel a MOL Ligát, a magyar bajnokságot, valamint a Magyar Kupát is megnyerte. A nyáron finn élvonalbeli ajánlatot mondott vissza azért, hogy továbbra is magyar csapatban hokizzon. Az IIHF szabályai szerint ugyanis két évet kell Magyarországon sportoljon, éljen ahhoz, hogy játszhasson a válogatottban. Ezért mindenképp jár a respekt!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik