Sport

Hosszú és Verrasztó sem talált legyőzőre az Eb-n

Gyurta Dániel dobogóra állhatott 200 méteres mellúszásban.

Hosszú Katinka a legjobb időeredménnyel került a 100 méteres hátúszás fináléjába a netanyai rövidpályás Európa-bajnokságon. A sikert sikerre halmozó úszó az első forduló után már egy karcsapással vezetett, majd folyamatosan növelte előnyét. Végül hatalmas fölénnyel, Európa-bajnoki csúccsal diadalmaskodott.

Verrasztó Dávid a harmadik legjobb idővel került a 400 méteres vegyes úszás döntőjébe. Ötven méternél együtt haladt a mezőny, a harmadik helyen állt Verrasztó. A pillangó után lőtávolban volt, a hátúszást követően pedig a második helyen haladt, nyolc századdal Roberto Pavoni mögött.

A mellúszás remekül sikerült, negyvenkét század volt a magyar versenyző előnye. A gyorsúszás hatalmas csatát hozott, végül meglett az aranyérem és a címvédés.

Gyurta Dániel a hetedik legjobb idővel került be a 200 mell fináléjába Olimpiai bajnok versenyzőnk így az egyes pályáról indulhatott.

A táv negyedénél a második helyén állt Gyurta Marco Koch mögött, 27 századdal lemaradva. Az állás száz méternél sem változott. A német továbbra is vezetett, méghozzá világcsúcs részidőn belül. A magyar versenyző végül ezüstérmes lett, Koch pedig öt századdal elmaradt Gyurta világcsúcsától, de az Európa-bajnoki rekord összejött neki.

A női 100 gyors középdöntőjétől visszalépett az Iron Lady, pedig harmadik legjobb idővel került a tizenhat közé. A második futamban is volt magyar versenyző, méghozzá Molnár Flóra. A kontinensviadal legfiatalabb versenyzője hetedik lett, nem jutott be a döntőbe.

Eredmény – Úszás, Rövidpályás Európa-bajnokság, magyar érdekeltségű döntők

Férfi 200 méter mell:
1. Marco Koch (német) 2:00.53 – új Európa-bajnoki rekord (korábbi csúcstartó: Gyurta Dániel – 2:00.67)
2. Gyurta Dániel 2:01.99
3. Andrew Willis (brit) 2:02.76

Férfi 400 méter vegyes:
1. Verrasztó Dávid 4:02.43
2. Roberto Pavoni (brit) 4:02.69
3. Gal Nevo (izraeli) 4:04.68

Női 100 méter hát:
1. Hosszú Katinka 55.42 – új Európa-bajnoki rekord (korábbi csúcstartó: Ostergaard Mie Nielsen (dán) – 55.99
2. Alicja Tchorz (lengyel) 57.17
3. Osk Eyglo Gustafsdottir (izlandi) 57.42

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik