Sport

Klicsko csak kergette a ringben Furyt

Szombaton este Düsseldorfban Tyson Fury a világ nagy részét meglepte. Azért nem az egészet, mert elenyésző számban ugyan, de voltak olyanok, akik elhitték, hogy legyőzheti Vlagyimir Klicskót. És így is tett, hosszú idő után letaszította az ukránt a trónjáról.

A 27 éves brit bunyós végig frissebbnek és felkészültebbnek tűnt, még arra is volt ereje, hogy bohóckodjon és megállás nélkül beszólogasson ellenfelének. Ukrán riválisa mindeközben árnyéka volt önmagának, egyszerűen nem találta a méretéhez képest meglepően mozgékony Fury ellenszerét.

Fotó: Facebook/Kovács István
A pontozólapok Fotó: Facebook/Kovács István

Klicsko sok esetben meglepően passzív volt, fél menetek mentek le, mire egyszer is meglendítette a karját és többnyire akkor sem talált be. Mindezt a CompuBox statisztikája is alátámasztja.

Míg Fury 371 ütéséből 86 volt pontos, addig Klicsko 231 próbálkozásából 52 – ellenfele testét csak hatszor találta el.

Mindkettő elég kevés (egyaránt 23 százalékos találati arány), azonban Klicskóé a szembetűnőbb. Hogy miért? 12 menetes mérkőzésen eddig David Haye ellen volt a legkevesebb találata, akkor 109-szer volt pontos. Most ennek a fele sem jött össze. Nem is lehetett más az összecsapás vége, mint vereség, 2004 áprilisa óta először.

Nem volt szép meccs a szombati, sőt. Azonban kalapemelés jár Tyson Furynak, akit sokan elkönyveltek egy ringbohócnak. Ehhez képest okos és szervezett ökölvívással rukkolt elő, aminek jól megérdemelt győzelem lett az eredménye. A jutalma pedig a WBA, az IBF, az IBO és a Ring Magazine nehézsúlyú öve.

Klicsko visszavágót akar, vélhetően meg is fogja kapni. Én pedig alig várom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik