Sport

Hatalmas verést mért Ukrajnára a női kézilabda-válogatott

Nagyon sima győzelmet aratott a világbajnokságra készülő együttes.

A decemberi dániai világbajnokságra készülő női kézilabda-válogatott a népligeti Elek Gyula Arénában fogadta Ukrajna csapatát felkészülési mérkőzésen. Németh András szövetségi kapitány 19 játékossal készült a találkozóra, közülük egy valaki nem utazhat a tornára.

A mérkőzés előtt két játékost is köszöntöttek, Kovacsics Anikót 75., Bulath Anitát pedig 100. válogatottsága alkalmából. Az összecsapás első gólját Tomori Zsuzsanna szerezte, majd Szucsánszki Zita lőtt hálószaggató gólt. Szó szerint, a labda ugyanis a lyukas hálón keresztül került a kapu mögé, szerencsére a bírók gólt ítéltek.

Az első ukrán gólra négy és fél percet kellett várni, tíz perc után pedig már nyolccal vezettek a mieink (9-1). Remek védekezésnek is köszönhetően sikerült sok könnyű gólt szereznünk. Még negyed óra sem telt el és már meg volt a köze tíz (14-4). Húsz perc után pedig már 17-6 állt az eredményjelzőn.

Majd jött az első kapuscserénk, a jól védő Kiss Évát Bíró Blanka váltotta. A szünetig még nőtt a mieink előnye, fél óra játék után 21-9-re vezettünk.

A fordulás után sem változott a játék képe, tíz perc után már tizenöttel mentünk (27-12). Negyed órával a vége előtt érkezett a harmadik hálóőrünk is, Janurik Kinga is lehetőséget kapott.

Németh András mindenkinek lehetőséget adott, több felállást is kipróbált támadásban és védekezésben egyaránt. Emberhátrányos játékot is gyakorolta a csapat, támadásban Tomori vette fel a megkülönböztető trikót. A 33. magyar gólt jubileumira sikeredett, ugyanis Görbicz Anita ezzel a találattal megszerezte ezredik gólját a válogatottban.

A győzelem egy percig sem forgott veszélyben, 18 góllal győzött nemzeti csapat. A két válogatott szombaton ismét összecsap egymással, akkor már zárt kapuk mögött.

Eredmény – Kézilabda, női felkészülési mérkőzés

Magyarország – Ukrajna 37-19 (21-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik