Sport

Merész fotókkal küzdenek egy jó célért a csinos sportolók

A mellrák elleni küzdelemre kívánják felhívni a figyelmet a képekkel.

Netball. A sportág ismeretlen lehet sokunk számára, hiszen Magyarországon nagyon kevesen űzik. A játék a kosárlabdára hasonlít, a különbség az, hogy nincs palánk. Leginkább a hölgyek körében elterjedt. Nagyon nagy hagyománya van az Egyesült Királyságban, már az egyetemen is komoly szinten játszanak a csapatok.

A birminghami egyetem is rendelkezik egy ilyen netball csapattal. A gárda most azonban nem egy kiugró eredménnyel került a figyelem középpontjába. A lányok ugyanis a merész fotósorozatból álló naptárat dobtak a piacra. A céljuk az, hogy felhívják a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára – írja a Mirror.

Az egyik szervező, Liv Stables elmondta, hogy a 18 játékos elégedett volt a fekete-fehér képekkel. Azon viszont ő is meglepődött, hogy milyen hamar felszabadultak az első néhány fotó után, azon meg pláne, hogy milyen gyorsan megváltak a ruháiktól.

Fotó: Mirror
Fotó: Mirror

A fotókat kora reggel készítették egy olyan helyen, ahol az egyetem sok hallgatója él. Így is próbálták elkerülni, hogy valaki észrevegye őket. Sajnos ez nem jött össze, néhányan már kora reggel arra kóboroltak. Végül is, aki korán kel, aranyat lel.

Stables kisasszony elmondta, az ötlet onnan jött, hogy látta a Warnwick Egyetem evezőseit egy naptáron, amelyen meztelenek voltak.

A képek tehát jótékony célt szolgálnak. A naptár nyolc fontba került, ebből kettő jut a mellrák elleni küzdelemért dolgozó CoppaFeel nevű jótékonysági szervezetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik