Sport

Erre még egyetlen csapat sem volt képes az NBA történetében

A Lakers legyőzésével döntötte meg a rekordot a Golden State Warriors.

Szerda hajnalban újabb mérkőzésekkel folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakasza. A játéknap legjobban várt összecsapása minden kétséget kizárólag a Golden State Warriors – Los Angeles Lakers összecsapás volt.

A találkozó legnagyobb tétje az volt, hogy a hazaiak történelmet tudnak-e írni. Ugyanis a ligában még egyetlen csapat sem kezdte tizenhat győzelemmel az alapszakaszt. A GSW hétfőn már beállította a Washington Capitals (ma már Wizards) 1948-49-es, valamint a Houston Rockets 1995-96-os szezonban felállított rekordját, amely gárdák tizenöt egymást követő sikerrel indították az szezont.

A gyengécske Los Angeles Lakers ellen hamar dűlőre vitte a Golden State, az első negyed után már tizenkilenc ponttal vezettek. A következő két játékrészt összesen tizenöt ponttal nyerték, így az is belefért, hogy a záró felvonás döntetlenre végződjön.

Sikerével tehát történelmet írt a Warriors, amelyet legközelebb a Phoenix Suns otthonában írhat tovább. A rekordot talán még érdekesebbé teszi, hogy a címvédő kispadján nem is a vezetőedző ül. Steve Kerr ugyanis tavaly újonc edzőként bajnok lett a csapattal, nyáron viszont hátműtéten esett át. Azóta nem lehet ott a találkozókon, a segítője, Luke Walton meccsel helyette.

Eredmény – NBA, alapszakasz

Washington Wizards–Indiana Pacers 106–123
Atlanta Hawks–Boston Celtics 121–97
Memphis Grizzlies–Dallas Mavericks 110–96
Denver Nuggets–Los Angeles Clippers 94–111
Portland Trail Blazers–Chicago Bulls 88–93
Golden State Warriors–Los Angeles Lakers 111–77

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik