Sport

Nagyot küzdött, de kikapott a női pólóválogatott

A magyar válogatott három góllal kikapott a világbajnoki ezüstérmes holland csapattól a női vízilabda világliga európai selejtezőinek második fordulójában, kedden a Hajós Alfréd Sportuszodában.

A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott, a magyar válogatott – amelyből Somhegyi Noémi és Czigány Dóra betegség, Kisteleki Dóra pedig magánéleti, családi okok miatt maradt ki – Keszthelyi Rita és Bujka Barbara találataival kétszer is vezetéshez jutott, ám a vendégek mindkétszer egyenlítettek (2-2). A második játékrészben a magyar együttes kiválóan védekezett, és támadásban is eredményesebbnek bizonyult a holland válogatottnál. Kisteleki Hanna és Antal Dóra révén két találattal is vezetett, a nagyszünetre pedig egygólos magyar előnnyel mehettek a csapatok (4-3).

Fotó: MTI
Tóth Ildikó kapura dob Fotó: MTI

A folytatásban a hollandok fordítottak. Takács Orsolya találatával ugyan egyenlített a magyar együttes, ám egy szerencsés góllal ismét a vendégeknél volt az előny a negyed végén (5-6).

A záró negyed elején gyorsan négy gólra növelte előnyét a vb-ezüstérmes holland csapat. Keszthelyi és Takács találataival felzárkózott a magyar együttes, ám a hollandok szerezték a mérkőzés utolsó gólját, így 10-7-re diadalmaskodtak.

Köszönöm a szurkolóknak a biztatást, sajnálom, hogy nem tudtuk meghálálni. Ajándékoztunk könnyű gólokat az ellenfélnek, amit ilyen szinten nem szabadna. A játékosaink kreatívak és ügyesek, de azt szeretem, amikor olyat csinálunk, amit edzésen gyakoroltunk

– mondta Bíró Attila az M4-nek. Hozzátette, a magyar csapat nem tudta kiszűrni az összes olyan játékost a hollandoktól, akikre jobban kellett volna figyelni.

A magyar együttes első világliga-meccsén, október végén 13-13-as döntetlen után ötméteresekkel legyőzte Olaszországot, így két mérkőzést követően egy-egy győzelemmel és vereséggel áll. A válogatott november 30-án kínai edzőtáborba utazik, következő világliga-mérkőzését december 8-án játssza Franciaországban.

Eredmény – női vízilabda Világliga

Magyarország-Hollandia 7-10 (2-2, 2-1, 1-3, 2-4)

a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi, Takács 2-2, Bujka, Kisteleki H., Antal 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik