Sport

Olimpia 2024: Schmitt Pál nagysikerű előadást tartott

Az ex köztársasági elnök elmondta, miért előnyös a rendezés gazdaságilag és társadalmilag is és miért van reális esélyünk a győzelemre.

“Magyarország esélye a 2024-es Olimpia megrendezésére” címmel tartott előadást a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) e heti Törzsasztal Fórumán Schmitt Pál a NOB magyar tagja, volt köztársasági elnök, kétszeres olimpiai bajnok.

A budapesti Thomas Hotel teljesen megtelt konferencia termében tartott rendezvényen az olimpia iránt érdeklődő különböző szakterületek képviselői vettek részt külföldről is. Schmitt Pált szokatlanul nagy tapssal fogadták, ami a fórum levezető elnöke és moderátora Czeglédi József KEP elnök szerint annak szólt, hogy a közönség tudatában volt a vizsgált téma jelentőségével Magyarország számára és az előadó kompetenciájával.

Schmitt Pál utalva az elkészült és az interneten is elérhető 1300 oldalas Megvalósíthatósági Tanulmányra részletesen indokolta, hogy Magyarország miért képes az olimpia megrendezésére 2024-ben, gazdaságilag és társadalmilag miért előnyős ez Magyarország számára, és hogy miért van reális esélyünk ennek megrendezésére.

Schmitt Pál hangsúlyozta előadásában, hogy az olimpia specifikus-fejlesztéseket csak a rendezés biztos tudatában kell megvalósítani. A végleges döntés a rendező városról, tehát Budapest mellett Párizsról, Rómáról, Hamburgról vagy Los Angelesről csak 2017. szeptemberben születik Limában, Peru fővárosában. Az ezt követő 7 év elegendő a szükséges beruházások kivitelezéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik