Sport

Három évet kapott a saját meccseire fogadó bíró

Egy darabig nem vezethet meccset Horváth Csaba játékvezető.

A Szerencsejáték Zrt. a közelmúltban a Magyar Vízilabda Szövetség felé jelzést tett, amelyben arról informálta a szervezetet, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető a saját maga által vezetett mérkőzésekre fogadott. A később megnevezett Horváth Csaba ellen a Versenyiroda fegyelmi eljárást kezdeményezett.

Dr. Deák Péter, az FB elnöke elmondta, a játékvezető elismerte korábbi cselekedetét, együttműködő volt. Horváth azzal védekezett, hogy pitiáner összegekről volt szó, nem ezek változtatnak az életszínvonalamon, csak játékként fogtam fel. Összesen 20 ezer forintot töltöttem fel az online fogadóirodánál a számlámra.

Az FB a Szerencsejáték Zrt.-től  adatokat kért be és eztán november 11-én, szerdán ismét összeült, egyben le is zárta a fegyelmi eljárást és Horváth Csabát 3 évre eltiltotta az általa végzett szakmai tevékenységtől olvasható Dr. Deák Péter határozata a waterpolo.hu oldalon..

Az MVLSZ Fegyelmi Bizottság határozata:

„Horváth Csaba ismételten és változatlan tartalommal elismerte azt a tényt, hogy cselekedetével fegyelmi etikai vétséget követett el, és előadta, hogy az ő és korábbi jogi képviselője által előterjesztett bizonyítási indítványnak az volt a lényege, hogy igazolja azon állítását, mely szerint csekély pénzösszegekben történt a fogadás. Horváth Csaba kiemelte, hogy cselekedetére magyarázatot nem tud adni, és cselekedetével nem befolyásolta az aktuális mérkőzéseket.

A fegyelmi bizottság tájékoztatta őt a bizottság hatásköréről, és egyben arról, hogy a lefolytatott eljárás szempontjából lényegtelen az összegszerűség. Lényegi eleme annak van, hogy a játékvezető olyan cselekménysorozatot valósított meg – általa is elismerten –, amely csorbította a vízilabda sportág hírnevét.


További indítványt Horváth Csaba sem terjesztett elő. Ezt követően az MVLSZ Fegyelmi Bizottsága, mint elsőfokú hatóság, döntést hozott, és hirdetett ki.


A döntés értelmében az MVLSZ Fegyelmi Bizottsága Horváth Csabát 3 évre eltiltotta az általa végzett szakmai tevékenységtől. A döntés ellen fellebbezés benyújtásának van helye a kézhezvételtől számított 15 napon belül.” 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik