Sport

Rejtélyes körülmények között meghalt a 17 éves kínai úszó

Az október végi orvosi vizsgálaton mindent rendben találtak. Sokaknak furcsa, hogy a szülők nem akarnak boncolást.

Az egyik legtehetségesebb úszóját gyászolja a kínai sport. 17 éves korában ugyanis rejtélyes körülmények között életét vesztette Qing Wenyi. A pekingi úszót hétfőn reggel találták meg szobájában, nem mellesleg a válogatott edzőtáborában készült. Kórházba szállították, de egy órával később halottnak nyilvánították – írja a thenanfang.com

Qing nem érezte rosszul magát az edzések közben és után sem. A válogatott edzőtáborában október végén egy teljes kivizsgálást hajtottak végre rajta, akkor mindent rendben találtak. Vasárnap este még beszélt az édesanyjával, a szobatársai hétfő hajnalban ébredtek fel arra, hogy kiabál. A segítségére siettek, majd hívták a mentőket.

Rejtélyesebbé teszi a dolgot, hogy a szülei nem egyeztek bele a boncolásba. Nagyon sokan részvétüket fejezték ki, vannak viszont olyanok is, akik furcsának találják, hogy a szülök nem engedélyezték a boncolást, amely minden kérdésre választ adna.

Volt aki elmondta, hogy az ember nem hal meg ok nélkül, mindenki joga van tudnia az igazságot. A szülők is megszólaltak, elegük van belőle, hogy mindenki találgat, hogy a fiatal úszó esetleg tiltott szereket használt-e. Szeretnének nyugodtan gyászolni, szerintük egy boncolás  sem tudná száz százalékkal megállapítani a halál okát.

Qing az októberi Ifjúsági Játékokon száz és kétszáz méter mellen is aranyérmet nyert, valamint szerzett egy ezüstöt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik