Sport

Vízilabda: olimpiai bajnokok nélkül meccselünk a románokkal

Akárcsak a grúzok ellen október 20-án, a románokkal november 17-én vívandó világliga-selejtezős mérkőzésen is fiatal csapatot küld medencébe Kecskeméten Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, írja a waterpolo.hu.

A szakvezető a jövő keddi meccsen sem szerepeltet egyetlen olimpiai bajnokot sem, a világbajnoki aranyérmesek közül is csupán néhányan jutnak szóhoz, de Benedek az ifjabb korátlagú együttestől is győzelmet vár el a vl-sorozat második találkozóján.

Az A betűjelű selejtezőcsoport negyedik tagja a világbajnoki bronzérmes görög válogatott, amellyel december 1-jén idegenben játszik először a magyar csapat.

A jövő heti meccsre készülő gárda programjáról ezt nyilatkozta a kapitány:

Szombat délelőtt találkozunk Szolnokon, aznap két edzésünk lesz a szolnokiakkal, vasárnap pedig egy, este már Kecskeméten edzünk a mérkőzés helyszínén.

Hozzátette, hogy az előző kerethez képest egy változás van, Nagy Ádám helyett Kovács Gábor került be.

Ő is azon tizenhárom játékos közé tartozik, akik Szolnokon játszanak majd. Ami biztos, hogy Kecskeméten, a románok ellen Hárai Balázs helyett Mezei Tamás szerepel majd. Bekerülhet a meccsre Vámos Márton, Nagy Viktor és Jansik Dávid, de hogy kiknek a helyére, az még kérdés.

A kecskeméti mérkőzés november 17-én 20.15-kor kezdődik.

A magyar válogatott kerete

Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd OSC Újbuda) – kapusok,

Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Salamon Ferenc, Bátori Bence, Kovács Gábor (A-Híd OSC Újbuda), Bedő Krisztián, Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Mezei Tamás (Szolnoki Dózsa-Közgép) – mezőnyjátékosok,

szerepet kaphat még: Vámos Márton, Jansik Dávid, továbbá a kapus Nagy Viktor (mindhárom Szolnoki Dózsa-Közgép).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik