Sport

Csányi Sándor 2019-ig igent mondott

A tulajdonos meghosszabbította Juan Carlos Pastor vezetőedző és segítője, Marko Krivokapic  szerződését a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál.

Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke kedden jelentette be, hogy a 47 esztendős spanyol trénerrel – aki 2013 nyara óta dolgozik a Tisza-partiaknál – és a zentai születésű másodedzővel is nagyon könnyen sikerült megállapodni a folytatásról. Hozzátette: a csapat tulajdonosa, Csányi Sándor igent mondott arra a hároméves tervre, amelynek része az edzőpáros szerződésének meghosszabbítása.

Pastor jelezte, három dolog volt fontos a döntés meghozatalánál. Egyrészt a felvázolt terv tetszett neki, másrészt érzi az elnökség bizalmát. A harmadik ok pedig a család, ugyan nincsenek vele, de segítenek a távolból is.

“Mindannyiunknak az a legjobb döntés, hogy itt folytatom a munkát. Mivel mindhárom dologgal elégedett lehetek, természetes volt, hogy hosszabbítok”

– fogalmazott Pastor, aki 2005-ben világbajnok, 2006-ban Európa-bajnoki második, 2008-ban pedig olimpiai harmadik volt hazája válogatottjával.

A célokkal kapcsolatban kifejtette, hogy a magyar bajnokságban és a kupában is szeretnének nyerni, ezért jött ide két és fél éve. “Nehéz lesz, de megpróbáljuk. A BL-ben is cél a fejlődés, amely szintén nem könnyű, mivel tavaly a legjobb nyolcig jutottunk, azt pedig nehéz túlszárnyalni. Úgy kell felkészítenünk a csapatot, hogy olyanokkal is versenyben legyünk, akik anyagilag jobb lehetőségekkel rendelkeznek” – tette hozzá.

Elégedetten nyilatkozott a delmagyar.hu-nak Marko Krivokapic is:

“Kiválóan érzem magam Szegeden, ahol olyan lehetőséget kaptam 2013-ban, amelyre régebben nem is számítottam. Úgy érzem, elégedettek lehetnek a munkámmal, és sokat fejlődtem 2013-hoz képest, a jövőben pedig a tapasztalataimmal még jobban tudok majd segíteni a mesternek és a csapatnak.”

A MOL-Pick Szeged Pastor és Krivokapic irányításával 2013 óta eddig 115 tétmérkőzést játszott, ebből 72-t a bajnokságban, hetet a magyar kupában, kettőt a Szuperkupában, 12-t az EHF-kupában és 22-t a Bajnok Ligájában. A 115 mérkőzésből 90-et (78 százalék) megnyert a csapat, 24-et elveszített (21 százalék), és csupán egyszer játszott döntetlent, a BL-ben tavaly a dán Aalborg ellen. Az összesen megszerezhető 230 pontból 181-et gyűjtött be, ez 78,7 százalékos teljesítmény.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik