Sport

A jóslat szerint hat arannyal tér haza a magyar küldöttség az olimpiáról

A szeptemberben közzétett előrejelzésében szereplő hét helyett most csak hat aranyat jósol Magyarországnak a jövő évi riói olimpiára Luciano Barra, az Olasz Olimpiai Bizottság volt sportigazgatója.

Ebben vélhetően szerepet játszik, hogy a Londonban lólengésben aranyérmes Berki Krisztián nem szerzett kvótát a glasgow-i olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon.

Az ötkarikás eredmények megjósolásában sikeresnek számító szakember legfrissebb elemzése szerint a magyarok az éremtáblázat 14. helyén zárnak majd.

A különféle statisztikákra, valamint az olimpiai sportágak világbajnokságaira alapozott előrejelzés szerint Magyarország – Jamaica mögött és Olaszország előtt – úgy végez 17 éremmel, hogy sportolói a hat arany mellett 6 ezüstöt és 5 bronzot gyűjtenek Rio de Janeiróban.

A legutóbbi elemzéshez hasonlóan az élen az Egyesült Államok zár Barra szerint 78 éremmel, a megoszlást illetően 33 arannyal, 20 ezüsttel és 25 bronzzal, a második helyre pedig, akárcsak szeptemberben, a 81 medálos Kínát várja (24 arany, 28 ezüst, 29 bronz). Az olasz szakember változatlanul Oroszországot jósolja harmadiknak, amely szerinte 60 érmet nyer majd, ebből 20 lesz arany, 23 ezüst, valamint 17 bronz.

Barra a 2012-es londoni játékok előtt egy évvel 16 medált, közte öt aranyat jósolt a magyaroknak, akik azonban ennél jobban szerepeltek: 8 aranyat és összesen 18 érmet nyertek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik