Sport

Még mindig nincs jogerős ítélet Kucsera ügyében

Mint ismert, a világ- és Európa-bajnok Kucsera Gábor július 18-i, szolnoki válogató után adott mintájában kokaint találtak, ez pedig doppingolásnak minősül, mivel versenyidőszakban akadt fent a vizsgálaton. Azóta a Magyar Antidopping Csoport (MACS) égisze alatt működő doppingbizottság ki is vizsgálta az ügyet és eltiltotta a kajakost, ám a sportoló kérésére nem hozták nyilvánosságra az ítéletet.

Már akkor is felmerült annak a lehetősége, hogy a 33 éves Kucsera fellebbez a döntés ellen, a Blikk szerdai cikke szerint pedig ez meg is történt. Mindez azt jelenti, hogy még mindig nincs jogerős ítélet az ügyben.

Tiszeker Ágnes, a MACS első embere a bulvárlapnak elmondta, a másodfokú doppingbizottságba is a kajak-kenu szövetség, a MOB és az antidopping csoport delegál tagokat, ám nem lehetnek ugyanazok, akik az első ítéletet meghozták.

A legújabb szabályok szerint már az első lebukásért is négyéves eltiltás jár, ám enyhítő körülmények figyelembe vételével kettőre csökkenthető a büntetés. Mivel Kucsera vélhetően ennek reményében fellebbezett, a Blikk szerint nem tett le arról, hogy az eltiltása letelte után visszatérjen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik