Sport

Mától újra virraszthatnak éjszakánként az NBA szerelmesei

LeBron James (Array)
LeBron James (Array)
Hetedik döntőjére és harmadik bajnoki címére készül LeBron James, a Cleveland Cavaliers szupersztárja az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint szerda hajnalban elrajtoló 70. idényében.

A mezőny legjobb és legkarizmatikusabb játékosának tartott James tavaly nagy port vert fel azzal, hogy négy év – és két bajnoki cím – után visszatért Miamiból első klubjához. A két évre 42,1 millió dollárért aláírt James hazatérése a számítások szerint félmilliárd dolláros bevétel-növekedést jelentett Clevelandnek, amelynek csapatai 1964 óta nem diadalmaskodtak egyik profi ligában sem.

A júniusi fináléban aztán sérülés miatt az All Star-válogatott Kevin Love és Kyrie Irving is kidőlt James mellől, így ennek is köszönhetően a Golden State Warriors 4-2-re legyőzte a Cavst, 40 év szünet után begyűjtve negyedik bajnoki címét.

Ami a harminc klub vezetőit illeti, egy körkérdés szerint csak 17,9 százalékuk szerint védi meg címét az oaklandi gárda, míg a Cavaliers diadalára 53,6 százalék tippelt.

Az idény legjobbjának 39,3 százalék – a hát- és térdproblémákkal küzdő – Jamest várja, s 93,1 százalék szerint a San Antonio Spurs kispadján ülő Gregg Popovich a legjobb edző.

A Cleveland sokak által jósolt diadalára a Golden State mellett a veterán Tim Duncan, Manu Ginobili és Tony Parker mellé LaMarcus Aldridge-t megszerző San Antonio, továbbá a Paul Pierce-szel és Josh Smith-szel erősítő Los Angeles Clippers jelenthet veszélyt.

A 16-szoros bajnok Los Angeles Lakersnél minden bizonnyal utolsó szezonját játssza az elmúlt évtizedek egyik emblematikus alakja, Kobe Bryant. A 37 éves sztár – az NBA történetének harmadik legjobb dobója – az előző idényben vállsérülés miatt csak 35-ször lépett pályára, kérdés, hogy szervezete mennyire bírja majd 20. profi szezonjának megpróbáltatásait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik