Sport

Berki: Egyelőre fel sem fogom az egészet

A sérülése miatt nem tudott eleget edzeni az olimpia bajnok. A kapitány szerint ez sajnos benne volt a pakliban.

Amint arról már beszámoltunk, Berki Krisztián nem jutott a lólengés döntőjébe az glasgow-i olimpia kvalifikációs torna-világbajnokságon. A szám olimpiai bajnoka kilencedik helyen végzett a selejtezőben, szinte reménytelen a riói részvétele.

A tornász így nyilatkozott a nap folyamán: “Nagyon sajnálom, egyelőre még fel sem fogtam az egészet, úgyhogy még jól vagyok. Ha majd belegondolok, biztosan nem így lesz, most egyszerűen nem tudok mit mondani. Ötven-ötven százalékos volt az egész, várható volt, ha korrigálnom kell, akkor nem tudom végigcsinálni. Persze nem erre gondoltam, de ez benne volt a levegőben. Sajnos, a sérülésem miatt jóval kevesebbet tudtam edzeni, de én nem ezzel foglalkoztam, bíztam magamban, hiszen volt, hogy edzésen 7.0 kiindulójút is meg tudtam csinálni. Már a gyakorlat elején sok hiba volt, ezt kívülről nem lehetett látni, de nekem sokat kellett korrigálnom. Ez kivette az erőmet, és a végére elfáradtam. Egyszer már sajnos átéltem azt, hogy lemaradtam az olimpiáról, igaz, akkor még fiatalabb voltam. Mindenesetre már egyszeres olimpiai bajnok vagyok, hát nem leszek kétszeres, pedig nagyon jó lett volna újra az angolok ellen versenyezni. Bánt ez az egész, de nem tudok vele mit kezdeni.”

A válogatott szövetségi kapitánya, Kovács István a követezőket mondta:

Elkeseredettség van, de valahogy túl kell lépünk rajta. Krisztiánnak már a gyakorlat elején az egykápás elemnél sokat kellett korrigálnia, és azt tudtuk, nincs olyan állapotban, hogy bírja a válla. Minden korrigálás erőveszteséggel jár, és bizony a végére annyira elfáradt, hogy nem tudta megcsinálni a leugrását. A sérülés miatt nem tudtunk annyit edzeni és úgy felkészülni, ahogy szoktunk, így ez sajnos benne volt a pakliban.

 

A szövetség elnöke, Dr. Magyar Zoltán is megszólalt. Kiemelte, hogy a kvalifikációs rendszer nagyon rossz, Berki Krisztián pedig egy csodálatos sportember. Elmondta még, hogy egyébként nem Berki az egyetlen szerspecialista, aki nem került döntőbe, és nemcsak lólengésben, hanem más szereken is többen rontottak. Ez sajnos sovány vigasz.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik