Sport

Valentino Rossi dobogóra állt, majd megbüntették

Dani Pedrosa nyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíját, de Valentino Rossi és Marc Márquez afférja szolgáltatja a témát.

Kiélezett csata zajlik a MotoGP bajnoki címéért, erre pedig jó példa volt a vasárnapi, malajziai verseny is. Az első körökben például az éllovas Valentino Rossi, valamint a címvédő Marc Márquez feszült egymásnak, a két versenyző oda-vissza előzgette egymást és időnként hevesen gesztikuláltak is.

Az adok-kapokból Márquez jött ki rosszabbul, aki miután összeért kettejük motorja elesett és kicsúszott a pályáról. Végül nem teljesítette a versenytávot, feladta a küzdelmet. A versenybírák jelezték is azonnal, hogy a futam után kivizsgálják az esetet.

Videó az esetről (a MotoGp hivatalos Youtube-csatornáján indul el):

A futam után aztán érkezett a bejelentés: Rossi három büntetőpontot kapott és mivel már volt neki egy, így a MotoGP szabályai szerint a szezonzáró valenciai versenyt a rajtrács végéről kezdi.

A malajziai futamot Dani Pedrosa nyerte a világbajnoki címért még harcban lévő Jorge Lorenzo és Rossi előtt. A Doktor előnye hét pont Lorenzo előtt a november 8-i, valenciai futam előtt, ami a szezonzáró lesz.

Rossi egyébként azt mondta vasárnap, szerinte az volt Márquez célja, hogy őt bosszantsa. Lorenzo is véleményt formált: ő úgy véli, az olasz egyértelműen kilökte riválisát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik