Sport

Végigverte Európát a fiatal magyar taekwondós

Az elődöntőben hátrányban volt, de akkor sem tört össze. Először lett aranyérmes a kontinenstornán.

Nagy Nikolett bronzérme után Füredi Rebeka aranyérmet szerzett a Lettországban zajló junior taekwondo Európa-bajnokságon. A szövetség honlapjának beszámolójából kiderül, hogy négy mérkőzést kellett megnyernie a végső győzelemhez.

Füredi a legjobb tizenhat között kapcsolódott be a küzdelmekbe, a német Derev elleni mérkőzést 11-1-re nyerte, ráadásul ellenfelét büntetések miatt leléptették. A következő körben jött az orosz Diubina, egy már valamelyest szorosabb volt a küzdelem, de a 17-10-s győzelem elődöntőt ért.

Fotó: Sulyok László
Fotó: Sulyok László

A fináléba jutásért a fiatal versenyző megmutatta, hogy nagyobb hátrányban sem eszik össze. Az olasz Passamonti már 11-4-re is elhúzott, de 25-13-ra sikerült megnyeri a mérkőzést. A döntőben a francia Ble sem talált fogást Füredin, aki első Eb-aranyát szerezte meg.

A taekwondós elmondta, hogy mi volt a siker titka:

Hónapok óta készültünk erre az Európa-bajnokságra, de a kiváló edzéseken és az edzőkön kívül rengeteg segítséget kaptam a családomtól és a barátaimtól.

Patakfalvy Csenge egy sérülésből érkezett a kontinenstornára, az 55 kilogrammosok küzdelmében végül egy azeri ellen elbukta a negyeddöntőt, így ötödik lett.

Práth Balázs sajnos már az első mérkőzését elveszítette egy dán ellen, helyezetlenül zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik