Sport
Debrecen, 2015. szeptember 6.
Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, miután átvette a Debreceni Egyetem díszdoktori címét az intézmény tanévnyitó ünnepségén a Fõnix Csarnokban 2015. szeptember 6-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Mocsai Lajos: hírnevéhez méltó támogatást kap a Testnevelési Egyetem

24.hu
24.hu

2015. 10. 21. 11:56

A Testnevelési Egyetem nemzetközi és hazai hírnevéhez méltó támogatást kap - mondta az MTI-nek szerdán az intézmény rektora.

Mocsai elmondta: az egyetem korszerűsítésének ügye már eleve szerepelt a keddi kormányülés napirendjén, ezt egy közel kétéves munka előzte meg. A múlt csütörtöki tűzeset miatt a kormány az elképzelés átdolgozását kérte, az új tervet november végéig kell benyújtani. A rektor hozzátette: az ezzel kapcsolatos teendőket Genzwein Ferenccel, a Testnevelési Egyetem kancellárjával közösen felügyelik.

Mocsai hangsúlyozta: a kormány elkötelezett, hogy a Testnevelési Egyetem folytassa nemzetközileg elismert munkáját a sport, az oktatás és a kutatás területén, és ebből kifolyólag pozitívan kezeli a korszerűsítés ügyét is.

A kormányülésen Mocsai beszámolt a tűzvész körülményeiről, az azt követő elhárítási munkálatokról, és arról, hogy miként sikerült átcsoportosításokkal újraindítaniuk az oktatást.A TF atlétikai csarnoka és a 350 fő befogadására alkalmas aulája múlt csütörtökön égett le és vált használhatatlanná. A katasztrófában több elhunyt és élő sportoló emléktárgya, valamint a már 166 tenyérlenyomatot őrző Sportcsillagok Fala is megsemmisült. Így a több millió forintos kár mellett jelentős eszmei kár is érte az intézményt, a magyar sportot. Az illetékesek vizsgálják a tűz kialakulásának okát.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere akkor jelezte: a közeli MOM Sportközpontban jövő szeptemberig, heti négy napon át, heti összesen 25 órában biztosít az önkormányzat helyet a TF-nek. A szintén közeli ELTE Tanítóképző Karon pedig a nagyelőadói termet tudják átadni használatra.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár múlt csütörtökön hangsúlyozta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is minden segítséget megad az intézménynek. Az Emmi szakszövetségek segítségét is kérte, hogy más helyszíneken zavaratlanul folytatódhasson az oktatás.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. április 12.
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló javaslat szavazása előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. április 12-én. Az Országgyűlés visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást, a javaslatot a képviselők 163 igen szavazattal, 2 nem ellenében és 11 tartózkodás mellett fogadták el.
MTI Fotó: Kovács Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.