Sport

Ezúttal nem volt esélye a Szolnoki Olajnak

Az első fordulós szoros vereség után most simán kikapott az Olaj.

A Szolnoki Olaj hazai pályán kikapott a litván Vilniustól kedden a kosárlabda férfi Európa Kupa második fordulójában. A 2015/16-os Európa Kupa-idény múlt heti nyitányán a Szolnok 72-69-re kikapott a görög PAOK Szaloniki vendégeként, míg a litván bajnokságban még veretlen rivális a török Besiktastól szenvedett vereséget.

A magyar bajnok már az első negyedben sem tartotta a lépést ellenfelével, amely kilenc ponttal elhúzott, a folytatásban pedig a Szolnok nem tudott újítani, így a nagyszünetben 46-28 volt az állás a litvánok javára.

Fordulás után sem javult az ukrán Kiril Natyazsko vezette Tisza-parti gárda teljesítménye, a harmadik negyedet hatpontos különbséggel veszítette el a Szolnoki Olaj, s bár a záró játékrészt döntetlenre hozta Dragan Aleksic együttese, a vereséget nem tudta elkerülni. A Szolnoki Olaj jövő szerdán az orosz Zenit Szentpétervárt fogadja.

A találkozó előtt a hazai klub elbúcsúztatta a csapat eddigi legeredményesebb játékosát, a nyáron visszavonult Báder Mártont. A 35 éves válogatott center 275 alkalommal lépett pályára szolnoki színekben, két Eurochallange négyes döntőn vett részt, emellett négy-négy magyar bajnoki és Magyar Kupa-győzelmet szerzett.

Eredmény – Kosárlabda, Európa Kupa

Szolnoki Olaj-Vilnius (litván) 65-89 (12-21, 16-25, 24-30, 13-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik