Sport
Budapest, 2015. október 16.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra fõpolgármester-helyettes és Gian Francesco Lupattelli, a European Capitals of Sport Association (Európai Sport Fõvárosai Bizottság - ACES) elnöke az Európa Sportfõvárosa címért benyújtott fõvárosi pályázatról tartott sajtótájékoztatón a Mûjégpálya dísztermében 2015. október 16-án. A 2019-es pályázatban a magyar fõváros Malagával verseng. A brüsszeli székhelyû ACES október 26. és 28. között hirdeti ki a gyõztest.
MTI Fotó: Kallos Bea

Budapest lenne Európa Sportfővárosa

24.hu
24.hu

2015. 10. 16. 16:38

A Fővárosi Önkormányzat pályázatot nyújtott be, hogy Budapest 2019-ben elnyerhesse az Európa Sportfővárosa címet.

A European Capitals of Sport Association (Európai Sport Fővárosai Bizottság – ACES) 2001-ben hirdette meg először az Európa Sportfővárosa címet, a 2019-es pályázatban a magyar főváros Malagával verseng. A brüsszeli székhelyű ACES október 26. és 28. között hirdeti ki a győztest.

A pénteki sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes közölte, Budapest már meglévő sporteseményekre fűzi fel a pályázatát, amely nem igényel külön infrastrukturális fejlesztéseket.

“Célunk a közösségtudat, az egészséges életmód és a fair play promotálása. A szemlebizottság már közölte, hogy nagy teljesítménynek tartja a Magyarországon bevezetett mindennapos testnevelést” – közölte Szalay-Bobrovniczky Alexandra. “Ez a pályázat segít Budapest 2024-es olimpiai pályázatának, médiafigyelmet irányít a fővárosra, és az egész éves aktivitás révén hasznos tapasztalatokra tehetünk szert.”

Gian Francesco Lupattelli, az ACES elnöke elmondta:

“Az idén Torino viseli a címet, amely évente mintegy 1200 sporteseményt rendez, aztán Prága, Marseille és Szófia következik majd.”

Kamuti Jenő, a Budapesti Sportszövetségek Uniójának (BSU) elnöke, aki vendégként volt jelen az eseményen, az MTI kérdésére úgy fogalmazott:

“Mindkét pályázatot olvastam, és erősnek érzem Budapest anyagát. Ezt nemcsak az élsport miatt mondom, hanem sokkal inkább az egyre divatosabb szabadidősport miatt, illetve azért, mert a magyar főváros nagyon sok sportlétesítménnyel rendelkezik.”

A városligeti tájékoztatón – melyen vendégként megjelent Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke – részt vett a nemzetközi bíráló bizottság 11, Budapesten tartózkodó tagja is, akik a hónap elején látogattak el Malagába.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megjelent húszezer ázsiai Magyarországon

Kommentek

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.