Sport

Simán verte török ellenfelét a Veszprém a BL-ben

A csoportját vezető MVM Veszprémnek nem okozott gondot a sereghajtó, pont nélkül álló vendég török Besiktas a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában.

 A meccs előtt rendezték meg a városban a 2009-ben meggyilkolt Marian Cozma emlékére szervezett jótékonysági futást. A szervezők a befolyt összeget a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány javára utalják át – írja az MTI.

A hazai játékosok a meccsen a mellrák elleni kampányhoz csatlakozva rózsaszínű zokniban léptek pályára.A sérült Nagy László és Christian Zeitz nélkül felálló hazaiaknak elvileg nem okozhatott gondot a nemzetközi színtéren kevésbé jegyzett Besiktas legyőzése. Az első tíz percben remekül tartotta magát a török együttes, ám 4-4 után összeállt a hazai védelem, és indulásgólokkal sikerült meglépni 9-5-re. Ezt követően egy kisebb hullámvölgyet leszámítva a magyar bajnok akarata érvényesült.

A folytatásban már 20-14-re megugrott a Veszprém, és amikor a Besiktas – kihasználva a rivális könnyelműségeit – magához tért, időt kért Xavi Sabaté. A sérülések miatt több játékos számára szokatlan poszton is feltűnt, ám például a szélső Gulyás Péter átlövőből is többször eredményes volt. Emberelőnyben visszaállt a korábbi különbség (29-23), és a hajrában már nem változott a helyzet. Az utolsó másodpercekben Varjú Martin első BL-góljával állította be a végeredményt.

A Veszprém jövő szombaton a csoportelsőséget nagy mértékben befolyásoló rangadón fogadja a német THW Kielt.

Eredmény – Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 4. forduló:MVM Veszprém – Besiktas (török) 33-25 (17-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik