Sport

Létrejött az álomdöntő Pekingben

Japánban nem jutott be a fináléba a hazaik kedvence.

Szombaton az elődöntőket rendezték a pekingi és a tokiói tenisztornán. Kínában összejött a várva várt finálé, miután Rafael Nadal és Novak Djokovic is bejutott a fináléba.

A spanyol játékos egyik nagy mumusa, Fabio Fognini ellen lépett pályára. Kettejük összecsapása négy elveszített adogatással indult – igazságos elosztásban – így a 6-5-ös Nadal vezetésnél az olasz harmadszor is elbukta az adogatójátékát.

A második szettben is rontott az olasz a saját játéka során, Nadal pedig a negyedik meccslabdát már nem hibázta el.

Novak Djokovic ellenfele David Ferrer volt a másik ágon. A világelső két sima játszmában ment tovább 75 perc játék alatt. A szerb teniszező annak is köszönheti a győzelmét, hogy hatszor elvette a spanyol adogatását.

Tokióban a hazai közönség nagy kedvence, Kei Nisikori nem tudta beverekedni magát a fináléba. Az első szett fölényes megnyerése után a következő kettőt már a francia Benoit Paire nyerte. A ranglista 32. helyezettje így készülhet a Stanislas Wawrinka elleni döntőre.

A hölgyeknél pekingi viadalán a svájci Bacsinszky Tímea döntő szettben lemosta a pályáról Ana Ivanovicot, így tornagyőzelemért teniszezhet vasárnap Garbine Muguruza ellen.

Eredmény – Tenisz, Peking és Tokió, elődöntő

Peking, férfiak:
Rafael Nadal – Fabio Fognini 7:5, 6:3
Novak Djokovic – David Ferrer 6:2, 6.3

Tokió, férfiak:
Benoit Paire – Kei Nisikori 1:6, 6:4, 6:2
Stanislas Wawrinka – Gilles Müller 6:4, 7:6

Peking, nők:
Bacsinszky Tímea – Ana Ivanovic 5:7, 6:4, 6:1
Garbine Muguruza – Agnieska Radwanska 4:6, 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik