Sport

Szolnoki Olaj: A legjobbak akarunk lenni, nem boldog másodikok

A pénteken rajtoló bajnokságban, valamint a Magyar Kupában a címvédés, az Európa Kupában pedig a helytállás a cél a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatánál.

Stojan Ivkovic szakmai igazgató szerdán az MTI-nek elmondta, az anyagi lehetőségekhez képest jó játékosok érkeztek a nyáron, és komoly fegyvertény, hogy sikerült megtartani Vojvoda Dávidot, Keller Ákost és Wittmann Krisztiánt.

“Dragan Aleksic a vezetőedző, ő tartja az edzéseket, nem én, és ha ő elégedett a játékosok hozzáállásával, akkor én is” – szögezte le a férfi szövetségi kapitányként is dolgozó Ivkovic.

Itthon egyértelműen a címvédés a célunk mindkét sorozatban, felvállaljuk, hogy a legjobbak akarunk lenni, nem pedig boldog másodikok. Ami az Európa Kupát illeti, erős csoportba kerültünk nagy csapatok közé, így a továbbjutás hatalmas siker lenne, de ha nem sikerül, azt sem tekintjük kudarcnak.

A Tiszaligeti Csarnok felújítása kapcsán a szakmai igazgató közölte, sikerült az európai követelményeknek megfelelően modernizálni a világítást és a kijelzőket, így a szurkolóknak már nem kell másik városba utazniuk a hazai EK-meccsekre.

A kontinens második számú kupasorozatában a Tisza-partiak a török Besiktassal, a litván Vilniusszal, az orosz Szanktpetyerszburggal és Szaratovval, továbbá a görög PAOK Szalonikivel találkoznak az E csoportban.

A szolnokiak a 2015/16-os idényben az Adria Liga helyett – ahol három évet töltöttek – az NB I-ben szerepelnek, mert a regionális balkáni versengésben az európai szövetség határozata értelmében már csak jugoszláv utódállamok képviselői vehetnek részt. Az Eurochallenge Kupa pedig – amelynek négyes döntőjébe az Olaj korábban kétszer is bejutott – azért nem jön szóba, mert megszűnt.

Ami a magyar EK-múltat illeti, az Alba Fehérvár 2013/14-ben, a Szolnok pedig tavaly szerepelt a második vonalban. Előbbi együttes Veszprémben, utóbbi pedig Debrecenben rendezte hazai meccseit, és egyikük sem jutott tovább a csoportkörből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik