Sport

Röplabda-Eb: nagyot küzdött a válogatott, de véget ért az álom

A negyeddöntőbe jutásért rendezett mérkőzésén egyáltalán nem vallott szégyent a válogatott, de az esélyesebb németek készülhetnek Törökország ellen.

A magyar női röplabda-válogatott abban a tudatban léphetett pályára a legutóbbi két kontinensviadal ezüstérmese ellen, hogy nincs veszíteni valója. Az első játszmában sokáig jól tartotta magát a csapat, volt 17-19 is, utána viszont a nagyobb rutint kihasználták a Brinker és Kozuch vezette németek.

Sajnos a második játszmában már meglátszott a fáradság is a lányokon, sokat kivett belőlük a hétfői Azerbajdzsán elleni diadal. Apitz nagyszerűen irányította ellenfelünket, Brinker és Kozuch továbbra is elemében volt. Viszont nem lehet elmenni Sándor Renáta remeklése mellett sem a mieink részéről.

Az utolsó játszma volt a legsimább, itt már a cserék is többet játszottak a németeknél. Nagyon büszkék lehetünk az egész csapatra, a játékosok mellett a szakmai stábra is, hiszen 28 év után nyert mérkőzést a válogatott Európa-bajnokságon.

Eredmény – női röplabda-Eb, a negyeddöntőbe jutásért

Magyarország – Németország 0-3 (-18, -17, -14) 

3. játszma (14-25)

Kötél nyitása után jól blokkoltunk, utána azonban Brandt szerez pontot (0-1). Német pont után a nyitásuk hosszú, majd Horváth nyitása után meg is van az egyenlítés (2-2). Rontunk a nyitásnál, majd Sándor bombájával nem tudnak mit kezdeni, a német játékos a hálóban (4-4). Sándor blokkja után kimegy a labda, kapunk ajándékba egy pontot, sőt kettőt a rossz nyitás után (6-6). Apitz zseniálisan irányítja a németeket, viszont Széles gyönyörű is pontot szerez (7-8). Liliom ütése után a videóbíró segítségével miénk a pont, Brinker pedig alig hibázik (8-9). Viszont Sándor is elemében van, majd hoznak két bosszantó pontot (9-11). Újabb német pont, újabb magyar időkérés (9-12). Szép labdamenet végén Silge szerez pontot, majd Sándor ütése pontatlan (9-14). Tálas ütés közben a hálóhoz ért, majd jön a németektől egy gyilkos szerve (9-16). Sándor pöccintése gyönyörű, sajnos beleront Tálas a nyitásba (10-17).  Ide-oda pattogott a labda, most mi jöttünk ki belőle jobban, Kozuch pedig megint beüti (12-19). Két német pont megint, utána Beier ront a nyitásnál (13-21). Jó a blokk, de Horváth a hálóhoz ért, Pettke pedig ponttal nyit a beállása után (13-23). Németország beviszi az utolsó ütést és megnyeri a mérkőzést (14-25). Kiestünk, de szégyenkeznünk így sem kell, a németek a törökökkel játszanak a legjobb nyolc között.

2. játszma (17-25)

Brinker ütésébe Pallag nyúl be rosszul (0-1), majd további két gyors német pont jön, a magyar kapitány gyorsan időt is kér (0-3). Kozuch a hálóba üti a labdát, ennek ellenére ők kapják a pontot, majd megint jön Brinker (0-5). Beier rossz nyitása után megvan az első pontunk a játszmában, utána egy blokkról kipattanóról megint közte öt (1-6). Két pontot most mi nyerünk, majd ők, így nem tudunk közelebb férkőzni (3-8). Sándor ütése a blokkról sodródik ki, majd Liliom nyitása után hatalmasat védekezünk (5-8). Sándor bombáját hiába sáncolják, majd elrontunk egy nyitást, Brinker megint nem hibázik (6-11). Sándor nálunk, Beier náluk üt be egyet, majd elrontanak egy nyitást (8-12). Szereznek megint két pontot, De Brandt még a második technikai idő előtt időt kér (8-14). A háló velük van, Brinker ellen pedig nincs ellenszer (8-16). Hosszú idő után Horváth szerez újra pontot a mieinknek, gyönyörű labdamenetet követően pedig ők örülhetnek (9-17). Horváth és Liliom is pontos, a fogadás után Brandt-nak már nincs nehéz dolga (11-18). A következő két pont a miénk, Brinker viszont tarthatatlan, Dobi ütése pedig kimegy a sáncról (14-19). Horváth ütése kimegy a hálóról, majd a feladás után már nem tudunk mit kezdeni (14-21). Sándor nem hibázik, Kozuch viszont igen (16-21). Jön három német pont (16-24), Horváth pedig hárítja az első játszmalabdát (17-24). A németek kikérik a videóbírót, és övék a pont, mert a blokkról ment ki. Véget ért a második játszma (17-25).

1. játszma (18-25)

Tálas szerencsés nyitása még átment, utána viszont a németeké az első pont (0-1), majd Pallag ütötte a labdát a blokkra (1-1). Egy pont itt, egy pont ott, megint Pallag egyenlít (2-2), majd egy szabálytalan érintés után nálunk az előny (3-2). Gyorsan jön a német válasz (3-3). A mieink fogadása nem volt túl jó, ezt kis használták (4-6), majd Dobi egy nagyszerű támadást fejez be (5-6). Az első technikai idő előtt két pont Németország előnye (6-8). Lendületben az ellenfél, nem tudjuk megállítani őket (6-10), Jan De Brandt időt kér. Brinker ütése nagyon széles, viszont Tálas nyitása is hosszú (7-11). Horváth két ütése is a sáncról ment ki, viszont egy nyitást megint rontottunk, majd ők szereznek pontot (10-13). Pallag vagánysága pontot ért, nem sokkal később pedig szélesre ütik (12-14). Egy nagyszerű sánccal sikerül egyre feljönni, utána viszont a hősies védekezés nem ért pontot, viszont a következő pont megint a miénk (14-15). A második technikai idő után Sándor az antennára ejtette a labdát (14-17), majd Széles ütését nem tudják blokkolni, Kozuch bombájával nem tudunk mit kezdeni (15-18). A második időkérés után Sándor szerzett pontot, majd Brinker üt a hálóba (17-19). Egy-egy pont után Kozuch labdája a hálóról pattant be, majd Sándor ütése után a blokkról visszapattan rá a labda (18-22). Zsinórban három német pont pedig a játszma megnyerését eredményezte (18-25).

Köszöntöm a kedves olvasókat! Perceken belül kezdenek a lányok. Hajrá, magyarok!

Előzetes:
A válogatott két vereséggel kezdte a kontinensviadalt, a mindent eldöntő harmadik mérkőzésen viszont sikerült legyőzni Azerbajdzsánt négy játszmában, így sikerült megszerezni a továbbjutást érő harmadik helyet a csoportban.

A negyeddöntőbe jutásért Németország következik, amely második lett a saját négyesében. A szerdai ellenfél a legutóbbi Eb-n ezüstérmet szerzett, nem ígérkezik tehát könnyűnek a találkozó. A magyar válogatott másodedzője, Jókay Zoltán így fogalmazott a mieinkről: „Mi vagyunk a legkisebbek az Európa-bajnokságon, tíz centi és tíz kiló mínuszban vagyunk.”

A németek már-már férfi röplabdát játszanak, nagyon magas együttes, reméljük sikerül megbirkózni ezzel az akadállyal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik