Sport

Tyson kiütéssel fenyegeti Klicskót

Meglehetősen furcsa módját választotta az angol nehézsúlyú bunyós, Tyson Fury az erőfitogtatásnak. Az ukrán óriás nem szarta össze magát.

Hozzászokhattunk már ahhoz, hogy egy-egy profi ökölvívó címmérkőzés előtt a felek különböző módokon próbálnak nyomást gyakorolni a másikra. Egy-egy meccs előtti sajtótájékoztatón akkora a szájkarate, hogy elpattan a húr és a felek már ott elkezdik a bunyót.

Olyan performanszban azonban még nem volt része bokszrajongónak, mint amilyet Tyson Fury prezentált az egy hónap múlva, október 24-én esedékes Valgyimir Klicsko elleni meccs felvezető sajtótájékoztatóján. Nem is untatnánk a részletekkel, inkább mutatjuk.

A három szervezet (WBO, IBF, WBA) nehézsúlyú világbajnoki címéről döntő düsseldorfi ütközet előtt Fury, akinek a mérlege makulátlan már többször fenyegette verbálisan ellenfelét (lásd csatolt cikkeinkben). A huszonhét éves, 206 centis angol huszonnégy meccséből tizennégyet nyert meg KO-val, de a videó tanúsága szerint sem ez, sem a Batman jelmezes bohóckodás nem rettentette meg Klicskót. Jót mosolygott ellenfelén.

Mi is úgy látjuk a 67/64-es mutatóval rendelkező ukrán hiába alacsonyabb a britnél nyolc centivel és ugyan már 39 éves is elmúlt, de ettől még nyugodt lehet. Egy hónap múlva leckét ad majd a profi karrierjét épp a magyar “bokszzsák”, Gyöngyösi Béla ellen kezdő és komoly ellenféllel eddig még nem találkozó Furynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik