Sport

Megindult az eljárás a magyar vízilabdabíró ellen, aki a saját meccseire fogadott

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) fegyelmi bizottsága kedden megkezdte a fegyelmi eljárást Horváth Csaba játékvezető ellen, aki több alkalommal is az általa vezetett meccsekre fogadott az előző idényben.

“A mai napra kitűzött tárgyaláson a Bizottság teljes létszámban képviselte magát, és megjelent Horváth Csaba is, aki saját maga képviseletét látta el. Együttműködő volt, nyilatkozatot tett, amely szinte mindenben megegyezett azzal, amelyet a nagy nyilvánosság előtt is megfogalmazott. Elismerte, hogy hibázott” – mondta az MVLSZ honlapjának Deák Péter, az fb elnöke.

Mindehhez hozzátette, hogy Horváth Csabával megállapodtak abban, hogy a szabályoknak megfelelően “a tényállást teljes mértékben meg próbáljuk felderíteni és felállítani”. Mint mondta, most az adatgyűjtés folyik, s további bizonyítási eljárás lefolytatására van szükség. Az fb meghosszabbította az első fokú tárgyalás időtartamát, s a testület következő – várhatóan harminc napon belül megtartott – ülésén várhatóan már döntés születhet az ügyben.

A magyar szövetség júliusban kapott jelzést a Szerencsejáték Zrt.-től arról, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető több általa vezetett mérkőzésre is fogadásokat kötött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik