Sport

Újabb kiváló eredmények a kerekesszékes vívóinktól

Két ezüstérmet szereztek a magyar női tőrözők az egri kerekesszékes vívó-világbajnokság szombati versenynapján: Krajnyák Zsuzsanna az A, Dani Gyöngyi a B sérültségi kategóriában végzett a második helyen.

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Krajnyák Zsuzsanna öt győzelemmel és egy vereséggel fejezte be a selejtezőket, a nyolcaddöntőben 15-6-ra bizonyult jobbnak fehérorosz ellenfelénél, a négy közé jutásért 15-8-ra győzött a hongkongi NG Justine Charissa ellen.

Az elődöntőben a kategória egyik legjobbja, a hongkongi Ju Csuj Ji ellen drámai csatában, végletekig kiélezett küzdelemben sikerült megszerezni a 15-14-es győzelmet. A döntőben a kínai Csun-sung Csai 5-0-ra vezetett és végül 15-8-ra nyert. A másik magyar, Hajmási Éva a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget.

A B kategóriában Dani Gyöngyi négy győzelemmel, két vereséggel került a főtáblára a selejtezőből, a legjobb tizenhat között 15-4-re múlta felül francia ellenfelét, a négy közé jutásért 15-5-re nyert az orosz Ljudmilla Vasziljeva ellen, az elődöntőben pedig egy másik oroszt, Irina Misurovát győzte le 15-12-re. A fináléban a világranglistát vezető olasz Beatrice Maria Vióval találkozott és 15-4-es vereséget szenvedett.

A férfiak között Osváth Richárd hetedik helyen zárt. Vasárnap a kardozók versenyével folytatódik a vb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik