Sport

Örömhír a 16. világbajnoki cím után: Csay Renáta folytatja

A kajakos Csay Renáta kiköszörülte a szombati csorbát, és Bara Alexandrával alkotott párosával megszerezték a világbajnoki győzelmet.

A kétgyermekes sportolónő nagy csatára számított a 26,1 kilométeres szakaszon, ám a szombati futam után, ahol azt látta, hogy egyre csökken a távolság, nagyon jó és megnyugtató érzés volt, hogy ez a világbajnokság harmadik, egyben utolsó napján épp fordítva történt.

„Szinte percre pontosan tudtuk, mikor mennyi a különbség, mert a pálya minden szakaszán bemondták vagy bekiabálták nekünk.”

Szerinte nincs különbség az első és a tizenhatodik világbajnoki címe között, de nagyon örül, mert talán életében nem ment ilyen jó párost. Leszögezte, egyáltalán nem csalódott, amiért ezen a világeseményen nem tudta megnyerni a 17. vb-címét, amivel beérte volna a magyar kenus legendát, Csabai Edvint.

Végezetül örömhírrel örvendeztette meg a hazai kajak-kenu társadalmat:

„Folytatom a pályafutásomat. Lehetséges hogy nem duplázok, hanem csak egy számra koncentrálok, de előbb le kell ülnöm és töviről-hegyire át kell beszélnem az edzőmmel, a családommal, klubommal, úgyhogy ez még sok minden függvénye, de szeretném folytatni.”

Bara Alexandra számára nagyon megtisztelő volt a sportág koronázott királynőjével párosban szerepelni.

„Rettentő jó és megnyugtató érzés volt Renátával egy hajóban evezni. Természetesen nagy a teljesítménykényszer, azonban remek vele együtt edzeni, ki tudja hozni az emberből a maximumot. Olyan dolgokat ismertem meg saját magammal kapcsolatban, amit nem is gondoltam volna”

Dzsubák Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik