Sport

Két versenyen négy érem a magyar mérleg a maratoni vb-n

Az ifjúsági alakulataink kiugró teljesítménnyel verték a mezőnyt a maratoni kaja-kenu vb zárónapján.
A kajak kettesek közül Petró Erik ezúttal Mayer Keán oldalán bizonyíthatott, miután szombaton egyesben harmadik helyen ért be a célba. Erdőssy Csaba és Ács Péter párosa szintén ebben a kategóriában tette vízre a hajóját, s vágott neki a 22,2 kilométernyi távnak. Az előbbi páros mondhatni kényelmesen szakította át végül a képzeletbeli célszalagot és lett világbajnok, ám az utóbbi kettős sem kesereghet, hiszen nagy harcban múlta felül a britteket, ami a második helyhez volt elég.
Muszáj leszögeznem, reggel nagyon fáradtnak éreztem magam. Tartottam attól, meggyűlik a bajunk a mezőnnyel, de szerencsére már az elején eldöntöttük, és tudtuk menni a saját iramunkat. Nem számítottam rá, hogy ennyire kiemelkedünk a mezőnyből – fogalmazott Petró Erik.
Az ezüstérmes kajak ketteseink egyik tagja, Erdőssy Csaba elmondta, a verseny eleje fárasztó volt, mert egy holtponton nehezen tudtak túljutni, majd a másik magyar egységtől is lemaradtak a vízen, aztán viszont taktikusan, a britekkel végigcserélgetve mentek.
Az utolsó futásnál végül sikerült lehagynunk őket és így meg lett a második hely, amivel rendkívül elégedettek vagyunk” – magyarázta Csaba.
Kenu kettesben is kettős magyar győzelemnek örülhettek a mieink, ugyanis a Koleszár-Moldován duó ellen nem talált ellenszert a mezőny, ám Hajnal Jenő Kristóf és Takács Mihály Áron sem panaszkodhat, hiszen az ezüstérem is fényesen csillog.
Dzsubák Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik